La Diputació de Lleida porta més d’una trentena de productors i elaboradors al certamen, que se celebra de 4 al 6 de novembre
El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha visitat aquest dilluns el Gastronomic Forum de Barcelona, que se celebra del 4 al 6 de novembre al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona, des d’on ha anunciat que s’està treballant de la mà de productors de Lleida, Pirineu i Aran en la creació d’una marca que aixoplugui tots els productes alimentaris del territori.
Talarn ha assistit al certamen, que compta amb la presència de més d’una trentena de productors i productores de la demarcació, acompanyat del vicepresident de la Diputació de Lleida, Agustí Jiménez, el diputat i vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Jordi Verdú, i el director del Patronat de Promoció Econòmica, Ramon Boixadera.
Durant la seva visita, Talarn ha explicat que està previst donar a conèixer la nova marca aquest 2025, en què Catalunya Serà Regió Mundial de la Gastronomia. “Aspirem a crear per a la nostra alimentació una marca que sigui tan potent com l’Ara Lleida ho és per al turisme, i el repte que tenim és donar amb el denominador comú que representi tant el vi o la llet com els embotits o la fruita que produïm a les comarques de Lleida, Alt Pirineu i Aran, on fer un mos és molt més que alimentar-se”, ha explicat el president de la Diputació de Lleida.
La jornada d’aquest dilluns ha comptat amb tres demostracions gastronòmiques de la mà de productors i productores del territori. El Rebost de Catalunya ha acollit una degustació de productes de l’Alt Urgell, les Garrigues i la Val d’Aran, amb la participació de Carnisseria Ca l’Àngel de Peramola, Aigua Pineo d’Estamariu, el Celler Vinya Els Vilars d’Arbeca, Oli Cometes de Cervià de les Garrigues i Aran Codina d’Arties. També s’ha fet un segon tast de productes de les Garrigues i l’Urgell, amb la Cooperativa Tres Cadires d’Arbeca, el Truc Restaurant i Torrons Felix d’Agramunt i Aigua Pineo d’Estamariu. Igualment, s’ha dut a terme la demostració ‘L’aperitiu a mar’, que ha comptat amb la participació de Cervesa Lo Vilot d’Almacelles.
Els actes de dimarts
Aquest dimarts, 5 de novembre, el Gastronomic Forum de Barcelona encara la seva segona jornada. A les 11 hores, hi haurà una sessió conjunta de les Diputacions de Barcelona, Girona i Lleida, amb diversos productors, entre els quals hi haurà Safrà del Montsec, de Sant Esteve de la Sarga. A les 14 hores, està prevista la presentació de productes DOP-IPG amb la participació de la Federació DOP-IGP, DOP Costers del Segre i IGP Torró d’Agramunt.
Finalment, a les 16.15 hores hi haurà una degustació d’aliments del territori de l’Alt Urgell, la Noguera, el Segrià i el Solsonès, amb Mels i Torrons Alemany, d’Os de Balaguer, Elixirs de Ponent d’Almacelles, i Ratafia del Santuari del Miracle i Celler del Miracle de Riner.
Barcelona, 4 de novembre de 2024


