Talarn: “La inauguració de l’Agrolivinglab materialitza Lleida com a capital de la bioeconomia”

El president de la Diputació de Lleida ha assistit aquest matí a la inauguració d’aquest espai situat al Parc Científic de Lleida i destinat a laboratori d’experiències per a la innovació de l’agroalimentació i implantació d’empreses TIC al servei del sector agroalimentari de Lleida

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha assistit aquest matí a la inauguració de l’espai Agrolivinglab, situat al Parc Científic de Lleida i que complirà les funcions de laboratori per a la innovació de l’agroalimentació i a la vegada servirà com a seu per a la implantació d’empreses TIC dedicades al servei del sector agroalimentari de Lleida.

Talarn ha assenyalat que la inauguració d’aquest espai és una nova demostració efectiva que materialitza Lleida com a capital de la bioeconomia. “I ho és per mèrit propi, perquè la nostra història ens avala com a garantia d’entorn econòmic sostenible, de qualitat i íntimament lligat a les nostres fortaleses, que són les que estem identificant en els darrers anys com a base per a una nova economia: la bioeconomia”.

L’Agrolivinglab forma part del projecte col·laboratiu ‘Inno4Agro’, impulsat per la Paeria, la UdL, el Parc Científic, Turisme de Lleida i la Diputació de Lleida per crear un ecosistema per a la innovació de l’agroalimentació. El president ha destacat la bona sintonia i col·laboració entre les institucions implicades per fer d’aquest projecte una realitat. “I amb aquesta voluntat volem que l’Agrolivinglab sigui capaç de fer treballar també conjuntament el nostre sector primari, que juntament amb l’alta capacitat d’innovació digital que distingeix el nostre Parc Científic són clau en l’importantíssim camp de la transferència tecnològica aplicada a la bioeconomia, que ha de fer de Lleida un referent nacional i model a seguir per altres territoris”.

Talarn ha recordat l’aposta de la Diputació de Lleida per la transformació econòmica del territori cap a la bioeconomia. “Una transformació en favor d’un territori basat en un model d’economia verda, circular i altament digitalitzada, que reforci sectors estratègics i faciliti l’aparició de sectors emergents i nous models de negoci que ens facin ser un territori atractiu per fer arrelar projectes de vida i retenir talent al nostre entorn rural”.

A la inauguració d’aquest matí també hi han assistit Miquel Pueyo, alcalde de Lleida; Jaume Puy, rector de la Universitat de Lleida; Bernat Solé, delegat del Govern de la Generalitat a Lleida; Jose Crespín, subdelegat del Govern d’Espanya a Lleida i Jaume Sió, cap del Gabinet tècnic d’Acció Climàtica.

Les obres de l’Agrolivinglab han comptat amb una inversió d’1,2 milions d’euros, i estan finançades amb pressupost de l’Ajuntament de Lleida i fons provinents de la Diputació de Lleida (400.000 euros) i dels Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). L’edifici té 2.227 m2 útils, dels quals s’ha intervingut en 1.600 i s’ha actuat en aquests 600 m2, per convertir-los en espais comuns i de gestió de l’Agrolinvinglab.

L’actuació ha consistit en el revestiment de l’edifici, per aïllar-lo, i el condicionament de sales comunes i de reunió. Els espais destinats a empreses s’oferiran a empreses tecnològiques del sector a través d’un procés públic de concessió, aplicant un sistema de gestió dels espais, similar al de les empreses als edificis H del Parc.

Desplaça cap amunt