Una representació lleidatana participa en el 30è Congrés Fires Catalunya

Els dies 7 i 8 de juny s’ha celebrat el 30è Congrés de Fires de Catalunya sota el títol “Les Fires com a agents de canvi”.

L’Hotel Balneari de Coma-ruga ha acollit aquest dimecres i avui dijous la trentena edició del Congrés de Fires de Catalunya on hi ha participat gairebé un centenar de tècnics i responsables de fires de tot el territori català, on la representació lleidatana ha estat formada per  representants de les fires a les Borges Blanques, a Seu d’Urgell, a Mollerussa, a Lleida així com el Departament de Comerç de la Generalitat de Catalunya i el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació Lleida.

L’eix principal de la trobada firal ha girat entorn dels ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible), amb la mirada de l’experiència de com les fires, com agents de canvi, són un dels reptes de l’Agenda 2030 i una preocupació  que des del certàmens firals es practica amb l’objectiu de donar les eines necessàries per aplicar a les entitats, empreses, visitants.

Així mateix, en aquest esdeveniment, el director general de Comerç de la Generalitat ha presentat les xifres del 2023, explicant que les fires a Catalunya tornen a créixer i han consolidat l’activitat firal al país respecte a l’any anterior, amb un total de 427 salons, amb un increment significatiu dels certàmens estatals i internacionals.

En aquest sentit, pel que fa a la demarcació de Lleida, i tal com està publicat a la web del Patronat de promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, les xifres es situen en 183 fires que es desenvolupen en 103 municipis del conjunt del Territori. Unes xifres que suposen 26 fires més que al 2022. Un 17% més d’esdeveniments firals que al 2022, amb 157 fires. Tanmateix s’ha posat en valor l’impacte dinamitzador que les fires suposen per al territori.

La cloenda del 30è Congrés de Fires de Catalunya, ha estat presidit pel Sr. Kenneth Martínez, alcalde de El Vendrell, Sra. Montserrat Gallardo, subdirectora general de Comerç de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Sergi Vilamalla, gerent de Serveis de Comerç de la Diputació de Barcelona i la Sra. Coralí Cunyat, presidenta de FEFIC.

Desplaça cap amunt