VIII Jornada d’Emprenedoria a Lleida

Emmarcada en el projecte JEP, Joves Empresaris/àries de Ponent, un projecte educatiu, coordinat per l’Institut Municipal d’Ocupació, que es desenvolupa dins el programa, Lleida Talent Emprenedor impulsat conjuntament per GLOBALLEIDA, àrea d’emprenedoria i empresa del Patronat de Promoció Econòmica i l’Ajuntament de Lleida

El programa Joves Empresaris i Empresàries de Ponent (JEP), coordinat per l’Institut Municipal d’Ocupació, ha celebrat aquest dijous, la VIII Jornada d’Emprenedoria a Lleida, per presentar les cooperatives que l’alumat participant ha ideat en el marc d’aquest programa, adreçat a l’alumnat de l’ESO, Cicles Formatius i PQPIs, que s’ha celebrat avui, Sala d’actes del Local Social de Balafia. Un projecte educatiu, que desenvolupa conjuntament  GLOBALLEIDA, àrea d’emprenedoria i empresa del Patronat de Promoció Econòmica i Paeria, dins de la programació Lleida Talent Emprenedor.

Els centres de la demarcació de Lleida participants, l’IES Tàrrega, l’IES Mollerussa, l’Escola Agrària d’Alfarràs, Calidoscopi-Maristes, l’IES Castell dels Templers i l’Institut Municipal d’Ocupació (IMO) Salvador Seguí, han fet les seves propostes i els i les seves alumnes han hagut de demostrar la capacitat d’utilitzar i adaptar els seus coneixements i habilitats a un context o situació d’un sector determinat.

En aquesta edició, les propostes treballades han estat d’àmbits variats, com la jardineria productes agrícoles ecològics, del sector alimentari, material escolar o productes artesans. Unes propostes que s’han presentat en un vídeo explicatiu de cada projecte.

L’alumnat de cada centre ha hagut d’exposar el projecte de la cooperativa, els productes que comercialitzarien, i els valors i la missió que els representa. Així, desenvolupen competències diverses, com la comunicativa, la matemàtica, la lingüística o l’audiovisual.

A través del projecte JEP, Joves Emprenedors de Ponent, l’alumnat adquireix  una primera experiència amb el món de l’emprenedoria d’una forma molt pràctica. Creen la seva pròpia cooperativa, aporten un capital, creen uns estatuts, organigrama i trien un sector al que volen destinar la seva activitat comercial.

Durant el curs escolar realitzen diferents activitats per anar generant ingressos per poder comprar els productes que després vendran en el Mercadet es celebrarà el proper el 3 de juny, a la plaça de la Catedral de Lleida, una activitat que també forma part del Programa Lleida Talent Emprenedor.

En el marc de la jornada, s’ha aprofitat per fer dos tallers vinculats a l’emprenedoria. D’una banda, L’actitud ens multiplica, a càrrec de Tàctica 360 i Negociem?, Conduit per Cristina Molinero, tècnica coordinadora del programa JEP. D’aquesta manera han tingut l’ocasió de practicar el treball en equip, el lideratge, i saber com actuar en la negociació d’una possible venda, entre d’altres.

El director del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Ramon Boixadera i el regidor d’Ocupació, Responsabilitat Social i Horta, David Melé, han estat els encarregats de presentar la jornada i donar la benvinguda als assistents.

Desplaça cap amunt