Workshop ‘La tecnologia 5G al sector de la cultura i el patrimoni’

El Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, participa en les àrees 5G i potencia altres iniciatives per vincular el patrimoni cultural i la tecnologia

Aquest dimecres, en el marc de les Àrees 5G Alt Pirineu i Aran, ha tingut lloc la primera part del workshop ‘La tecnologia 5G i el sector de la cultura i el patrimoni’ una trobada explicativa en la que s’ha presentat l’estratègia Àrees 5G de Catalunya i s’ha explicat  amb detall què és i quins beneficis pot aportar en el sector de la cultura i el patrimoni la tecnologia 5G.

Les àrees 5G de l’Alt Pirineu i de l’Aran es van posar en marxa com un projecte d’implantació d’aquesta tecnologia que permet crear serveis digitals de valor afegit al territori que girin entorn del 5G. En concret, en sectors com ara l’agricultura, ramaderia, cultura, turisme, esports de muntanya, economia circular o la transició ecològica. Amb l’objectiu de generar noves oportunitats per crear ocupació i, així, retenir població i atreure talent a les comarques pirinenques.

En aquest sentit, aquestes àrees ja estan donant el seu fruits, com ara el treball que s’està realitzant específicament en el camp de la  Cultura i Patrimoni, materialitzat en el present Workshop amb la  participació d’un nombrós grup d’agents socioeconòmics del Pirineu, en que es definiran casos d’us i projectes pilot que seran replicables per tot el Pirineu.

El Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, participa en les àrees 5G i potencia altres iniciatives per vincular el patrimoni cultural i la tecnologia, com les actuacions que s’estan executant amb el recolzament del fons europeus. Dos projectes relacionats amb la realitat virtual i augmentada que es van presentar en el marc de la Mobile Week, fa dos setmanes, amb l’objectiu donar a conèixer i promocionar la cultura i patrimoni del nostre territori.

1.- Una aplicació de realitat virtual per l’ensenyament de la construcció de cabanes de pedra seca, realitzat per la empresa Invelon en el marc del projecte Paisatges de Ponent

2.- Una web de realitat augmentada per la valorització del patrimoni cultural, realitzat per la empresa Insitu en el marc del projecte Ponent Actiu.

Aquesta es un de les tres àrees en que participa el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, en coherència amb la nostra voluntat de participar en tots el projectes que treballin en favor del territori, assegurant la seva cobertura territorial. Els projectes han d’arribar fins i tot, als municipis més petits.

En la seva intervenció, el diputat i vicepresident del patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, ha reiterat que aquesta participació, també esdevé coherent amb el full de ruta que es va marcar el Patronat, conjuntament amb la Generalitat, Universitat de Lleida, Cambres de Comerç i Paeria: El Projecte Estratègic per a la Transformació Econòmica de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran, 2020-2027.

Desplaça cap amunt