Workshop “La tecnologia 5G al sector del comerç”

Un projecte de desenvolupament territorial a través del desplegament d’infraestructures 5G i el desenvolupament de solucions i serveis finalistes sobre aquesta tecnologia que permetin la digitalització sostenible del territori

Els projectes pilots ja desenvolupats, que s’han presentat demostren com la tecnologia 5G pot donar resposta a necessitats específiques dels diferents sectors econòmics

Avui, dimarts 7 de juny,ha tingut lloc el workshop ‘La tecnologia 5G i el sector de la cultura i el patrimoni’, una jornada emmarcada en el projecte de l’Àrea 5G Ponent, pel desenvolupament territorial impulsat pel Departament de Polítiques Digitals amb la col·laboració de Mobile World Capital Barcelona, la Fundació i2CAT, la Cambra de Comerç de Lleida i Telefónica, i el suport de la Diputació de Lleida i la Paeria de Lleida

La jornada, que s’ha emès en format virtual, ha comptat amb una primera part explicativa, en la què, de la mà de Daniel Marco, director general d’Innovació i Economia Digital de la Generalitat de Catalunya ha presentat l’estratègia Àrees 5G de Catalunya i ha explicat amb detall què és i quins beneficis pot aportar en el sector de la cultura i el patrimoni la tecnologia 5G.

A continuació, s’han mostrat exemples pràctics d’implementació d’aquesta tecnologia a partir de projectes pilots ja desenvolupats, que demostren com la tecnologia 5G pot donar resposta a necessitats específiques dels diferents sectors econòmics.

En la seva intervenció Carles Gibert, ha explicat què, les àrees 5G de Ponent es van posar en marxa com un projecte d’implantació d’aquesta tecnologia que permet crear serveis digitals de valor afegit al territori que girin entorn del 5G. En concret, en sectors com ara el comerç, amb l’objectiu de generar impacte al territori impulsant noves oportunitats per crear ocupació i, així, retenir població i atreure talent a les comarques ponentines.

La infraestructura instal·lada ha de servir de base per a l’expansió territorial de la iniciativa a través del desplegament d’infraestructures 5G i el desenvolupament de solucions i serveis finalistes sobre aquesta tecnologia que permetin la digitalització sostenible del territori.

En aquest sentit, aquesta àrea ja està donant el seu fruits, com ara el  projecte Pilot vertical Comerç: BancPatinet5G: un banc per asseure’s, aparcar patinets i tenir connexió 5G, dissenyat per una empresa nascuda en Centre Europeu d’Empreses i Innovació de la Caparella-Lleida, fet que dona força per la potenciació d’aquests centres establerts a reu del territori com a Punts GLOBALLEIDA, l’àrea d’emprenedoria i empresa del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida.

Aquestes iniciatives, s’emmarquen en el Projecte Estratègic per a la Transformació Econòmica de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran, 2020-2027 que impulsa el Patronat de Promoció Econòmica, treballant colze a colze amb el teixit associatiu de les Terres de Lleida. En aquest sentit, en l’àmbit del comerç, recolzem:  

  • La Federació Provincial d’Empresaris de Comerç de Lleida (FECOM) donant suport al projecte “SOM EMPRESA, SOM COMERÇ” .per impulsar activitats relacionades amb la resiliència, digitalització, territori i sostenibilitat.
  • A PIMEC donant suport al projecte Accelera el creixement de Lleida, per promocionar la formació col·lectiva i assessorament individual a empresaris amb alt potencial de generació de creixement econòmic i ocupació de qualitat.
  • A l’Associació Comerciants del Solsonès donant suport al projecte “UNITS FENT FUTUR”, per impulsar activitats relacionades amb el món digital dels seus associats.

Jaume Saltó, president de la Cambra de  Comerç de Lleida, Carles Gibert, vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida i Marta Gispert, regidora de Consum, Comerç, Mercats i Participació de la paeria de Lleida, han estat els encarregats de donar la benvinguda als participants.

Desplaça cap amunt