Cervera, seu del Concurs de ‘Millor Sommelier de Catalunya 2024’

Organitzat per l’Associació Catalana de Sommeliers i amb la col·laboració del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, que també celebrarà, el mateix dia 26 de febrer, la Nit del Sommelier

La ciutat de Cervera acollirà el concurs de ‘Millor Sommelier de Catalunya 2024’, que organitza l’Associació Catalana de Sommeliers (ACS) el dilluns dia 26 de febrer. La seu de la Universitat de Cervera serà l’escenari d’aquesta competició professional amb sessions de matí i tarda. Al vespre, el restaurant Els Comdals de Vergós, molt proper a Cervera, serà l’emplaçament de la tradicional Nit del Sommelier.

L’ACS compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cervera, el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida i la Denominació d’Origen Costers del Segre. El vicepresident per Lleida de l’ACS, Xavier Navarro; el diputat i vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Jordi Verdú, i la regidora de Turisme de Cervera, Judit Guim, han presentat l’esdeveniment aquest dijous a l’Ajuntament de Cervera.

Durant el sopar de la Nit del Sommelier es reconeixerà la tasca dels professionals, dels cellers i de les iniciatives pioneres en el món del vi, i finalitzarà donant a conèixer el nom del o la Millor Sommelier de Catalunya 2024.

Verdú ha mostrat la seva satisfacció pel fet que els sommeliers catalans hagin escollit les terres de Ponent per a la celebració d’aquest concurs. A més, ha explicat que “aquesta reunió professional ajudarà a donar a conèixer els vins de la DO Costers del Segre i els productes agroalimentaris de qualitat que s’elaboren a les Terres de Lleida”.

En aquest sentit, també ha destacat la implicació del Patronat amb el Consell Regulador de la DO Costers del Segre per afavorir el desenvolupament econòmic, social i sostenible del sector vitivinícola lleidatà, així com enfortir la competitivitat del territori i la digitalització del sector.

Per la seva banda, Guim confia que “serà una bona oportunitat per donar a conèixer el patrimoni i els recursos turístics de Cervera als sommeliers professionals. Un col·lectiu molt estratègic en la prescripció de les experiències lligades al vi i l’enoturisme”.

Navarro ha agraït “la col·laboració institucional de l’Ajuntament de Cervera i del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida. Estem convençuts que la celebració d’aquest concurs a les Terres de Lleida servirà per promocionar els vins de la DO Costers del Segre; ja que es tracta d’una trobada que congrega sommeliers de tot el país”.

Competició en dues fases

La competició es desenvoluparà en dues fases de matí i tarda. En una primera semifinal, a partir de les 10.00 hores a una de les aules de la Universitat de Cervera, tots els participants s’enfrontaran a dues proves. Una escrita i una altra pràctica, que consistirà en el tast comentat de tres begudes, dos vins i un tercer producte que hauran d’identificar. Pel que fa als vins, un d’aquests l’hauran de comentar en llengua estrangera. En aquesta fase matinal eliminatòria el comitè tècnic seleccionarà els tres millors concursants, que seran els que passaran a la final de la tarda.

A partir de les 16.00 hores al Paranimf de la Universitat de Cervera, s’iniciaran les proves de la final davant de tots els companys i del públic assistent. Aquesta final pràctica comptarà amb una prova sorpresa, prova de servei, tast i identificació de productes, correcció d’una carta errònia, presa de comanda i maridatge, decantació i estil. El jurat professional que avalua les proves estarà format per sommeliers professionals i antics guanyadors del concurs.

Amb aquest concurs, l’ACS té com a objectiu desenvolupar i promoure el coneixement de la professió, el coneixement dels vins i productes gastronòmics de tot el món, així com reforçar els vincles, l’amistat i la col·laboració entre els professionals del vi.

Sopar i Nit del Sommelier

Al vespre, el restaurant Els Comdals acollirà la Nit del Sommelier amb una mostra i degustació de vins DO Costers del Segre i un sopar de maridatge amb productes quilòmetre zero.

Desplaça cap amunt