Fires

Fires


Subvencions a Empreses per a la participació en fires i salons d’àmbit internacional

L’objecte d’aquestes bases és regular la col·laboració del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida amb els empresaris socials o individuals, que desenvolupin la seva activitat total o parcialment a les comarques de Lleida, als efectes d’ incentivar la seva participació en fires i salons d’àmbit internacional, ja sigui de forma virtual o presencial, que es celebrin en territori nacional o a l’estranger, i així ampliar les seves àrees d’influència comercial.

Per a més informació


Guia de fires

La Guia de Fires, que edita la Diputació de Lleida a través del Patronat de Promoció Econòmica en els darrers 16 anys, l’any 2022 s’adaptà a les noves tendències digitals i es troba inclosa a la web del Patronat de Promoció Econòmica.

guiadefires.cat és una eina digital que permet consultar de manera pràctica, dinàmica i interactiva els esdeveniments firals de les terres de Lleida, Pirineu i l’Aran.

A més recull els certàmens, les mostres i mercats que tenen lloc a tot el territori i que reflecteixen el potencial econòmic dels municipis amb propostes, que van de la gastronomia a la promoció dels oficis, de la història i les tradicions a l’art i la cultura.

Pel que fa al format és molt senzill i pràctic per a l’usuari. Es pot consultar les fires mitjançant quatre cercadors:

  • activitat o àmbit (alimentària-gastronòmica, artesania-activitat artística, agrícola-ramadera, comerç i serveis, recreació històrica-tradicions, multisectorial i altres)
  • data de l’esdeveniment
  • municipi on es desenvolupa
  • comarca

La guia disposa d’un mapa amb geolocalitzacions, per tal de cercar l’activitat firal en els municipis de la demarcació. Així mateix, cada esdeveniment està senyalitzat amb una icona que fa referència a les diferents tipologies firals.

La informació de cada fira es resumeix en una fitxa molt clara i pràctica, amb les dades bàsiques –sinopsi, data, lloc on es desenvolupa, telèfons, web, etc.– i fotografia de cada esdeveniment.

Malgrat la situació d’incertesa que està provocant la COVID 19, des de la Diputació de Lleida continua treballant per difondre l’important patrimoni dels esdeveniments firals, potenciant-los i contribuint esdevinguin un motor important de transformació econòmica, de promoció cultural i digital, gastronòmica i turística del nostre territori.

 


Guia per a la implementació del Pla de contingència COVID-19 a les activitats firals catalanes

El Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, juntament amb la FEFIC (Federació de Fires de Catalunya) i les Diputacions de Barcelona i Girona, han elaborat la “Guia per a la implementació del Pla de contingència COVID-19 a les activitats firals catalanes”, amb l’únic objectiu de facilitar que els organitzadors firals, empreses vinculades i ajuntaments i administracions implicades tornin a programar esdeveniments firals potents i que ho facin amb el màxim nivell de seguretat possible.

El vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Carles Gibert, va dir que “les fires esdevenen un lloc d’intercanvi, de confluència i de contacte entre necessitats i interessos diversos, i aquesta riquesa i diversitat li atorguen un paper rellevant en la configuració del present i el futur de les nostres ciutats i pobles. Si hi ha un sector que s’ha vist força afectat per aquesta situació de pandèmia que vivim, aquest és el dels esdeveniments firals”.

Les fires, certàmens, mostres o mercats són el millor exemple per posar negre sobre blanc el que hem anomenat la força dels municipis: aquest tangible que posa tot el seu potencial més característic i propi en benefici d’una economia de proximitat significant-se com un dels principals motors de transformació del país, de sociabilitat i de suport a les economies locals.

La situació generada per la pandèmia de la COVID-19 ha suposat una aturada, sense precedents, de l’activitat. Concretament a les terres de Lleida, Alt Pirineu i Aran, fins aquesta data, han estat 140 fires suspeses de les 192 previstes per l’any 2020.


Participació en fires d’àmbit territorial

Des de l’any 2012, el Patronat de Promoció Econòmica és l’organisme de la Diputació de Lleida encarregat de tutelar, coordinar amb els ajuntaments respectius el muntatge i desmuntatge de l’estand institucional on aquesta institució assisteix en els diferents certàmens firals per dónar a conèixer tots els serveis, projectes, activitats de la Diputació de Lleida.


Mostra culinària ‘Aliments del territori i tu’

Des de l’any 2013, el Patronat de Promoció Econòmica, organisme autònom de la Diputació de Lleida, és l’encarregat de tutelar i coordinar l’assistència dels estands en els diferents certàmens firals d’àmbit territorial, presenta la mostra culinària ‘Aliments del territori i tu’ com a promoció de l’oferta agroalimentària dels productes de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran.

Desplaça cap amunt