Salutació del President

Us dono la benvinguda a la web del Patronat de Promoció Econòmica, amb voluntat de servei a la societat als municipis de les comarques de Lleida, del Pirineu i Aran.

La situació estratègica del nostre territori, entre Europa i la resta de la península ibèrica entre els eixos atlàntic i mediterrani, així com la proximitat al corredor del mediterrani, ens empeny a cercar una aposta estratègica per la logística que pugui permetre el desenvolupament d’una industria d’alt valor afegit i amb ocupació de qualitat a les nostres terres.

Aquesta legislatura la Diputació de Lleida ha definit diverses línies de treball per tal de contribuir al desenvolupament socioeconòmic de les comarques de Lleida. L’anàlisi de les potencialitats i necessitats dels nostres sectors empresarials, així com la definició de l’estratègia d’innovació intel·ligent de Catalunya 2014-2020 (RIS3CAT) ens ha decidit a fer una aposta específica pels sector forestal, porcí, l’oli, del turisme i l’ emprenedoria i la innovació rural. Aquest esforç es compatible amb el suport a altres sectors o amb altres apostes estratègiques d’alt valor, com el CREBA o l’aeroport Lleida – Pirineus.

També hem cercat la cooperació amb altres agents públics i privats que desenvolupen activitat en l’àmbit de la promoció econòmica, com GLOBALLEIDA, consells comarcals, ajuntaments, grups d’acció local o les cambres de comerç, entre altres.

Cal destacar la implicació en el suport a la captació de recursos per al desenvolupament dels projectes, amb un especial èmfasi amb els diferents programes i fons europeus.

L’objectiu final es treballar i contribuir al reequilibri territorial i un model de desenvolupament sostenible econòmicament, empresarial, mediambiental i social.

En definitiva, aquesta web pretén ser un element de comunicació actiu entre el Patronat de Promoció Econòmica i la societat. Per això us animo a consultar-la i utilitzar-la.

Il·lm Sr. Joan Talarn i Gilabert

President de la Diputació de Lleida

Desplaça cap amunt