Jordi Verdú i Ferran de Noguera s’han reunit amb Laia Serra, alcaldessa de Bellver, amb l’objectiu de crear un nou Punt d’Atenció Globalleida per atendre les necessitats del teixit empresarial de la comarca El Patronat de Promoció Econòmica i l’Ajuntament de Bellver de Cerdanya s’han compromès a crear, amb la col·laboració del consell comarcal de la Cerdanya, un nou Punt d’Atenció Globalleida que doni servei a l’economia de la comarca.
Amb aquest motiu, el vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Jordi Verdú i el coordinador general de la Diputació de Lleida, Ferran de Noguera, acompanyats del director Ramon Boixadera, es van reunir ahir amb l’alcaldessa de Bellver de Cerdanya, Laia Serra, i potenciar els llaços de col·laboració institucional en benefici de l’economia del territori.
La Diputació i l’Ajuntament comparteixen la necessitat de disposar d’un espai per atendre les necessitats dels nous emprenedors i empresaris de la Cerdanya, així com de disposar de la cartera de serveis que el Patronat de Promoció Econòmica posa a l’abast a través dels Punts d’Atenció GlobaLleida.
El diputat Jordi Verdú ha recordat que ja s’han desplegat un total de 14 Punts d’Atenció Globalleida a 12 comarques de la demarcació. Hi ha un Punt per comarca, a excepció del Segrià, on n’hi ha tres: ciutat de Lleida, Segrià Nord (Torrefarrera) i Segrià-Sud (ceeilleida). Una xarxa que suma un total de 101 espais per allotjar empreses en 4.053,29 m2 en 31 espais de coworking que ocupen 204,17 m2, 25 sales de formació en 1.715,99 m2 i 35 despatxos dedicats a l’assessorament amb 522 m2 per a aquesta funció.
Per aquesta raó, Verdú destaca que la cartera de serveis adreçada als emprenedors i empreses, als ens locals, la comunitat educativa i la ciutadania en general, dona tan bons resultats, posant com a exemple l’empresa La Filla de Moctezuma SL, que va participar en el programa Impulsa’t, amb el suport del Patronat de Promoció Econòmica, i van visitar per fer seguiment del seu procés de creixement i arrelament en la zona, un dels objectius d’aquest programa.
La Filla de Moctezuma SL, tot i que està en una fase molt inicial i la seva producció és molt petita, ja ha començat a vendre a escala comarcal i fora de les nostres fronteres a Bèlgica. Un negoci molt singular, ja que aquesta cerveseria o brewery de gravetat elabora cerveses artesanes, utilitzant la fermentació i ingredients salvatges orgànics amb un procés de gravetat per a l’elaboració d’aquestes. Fa servir aigua d’una font dels Pirineus, utilitza energies netes, principalment solar i gestionen el desaprofitament de la malta que fan servir donant-la com aliment a una granja ecològica dels Pirineus.