El Cicle Polièdric de tastos virtuals, organitzat per la Denominació d’Origen Costers del Segre en col·laboració amb el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, arriba al seu punt i final amb més de 120 professionals participants.
Amb l’objectiu de donar a conèixer la diversitat i riquesa de la DO Costers del Segre, el Cicle de Tastos ha abordat diferents temàtiques com Cellers d’Altura, Petits Productors, Novetats, la Dona als cellers de la DO i el darrer sobre la varietat Macabeu tancant el cicle. Els cellers de la DO participants han mostrat l’expressió i la singularitat dels seus vins a professionals del món del vi de diferents àmbits: premsa especialitzada, prescripció, restauració, botiga especialitzada i sommelieria.
Els actes han comptat amb la participació del Diputat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Carles Gibert i el president de la DO Costers del Segre, Tomàs Cusiné així com de la participació alternada de Josep Pelegrín, millor Sommelier d’Espanya 2016 i Sílvia Culell, periodista i sommelier, membre de l’equip de redacció del vi a la Bullipedia de ElBulliFoundation, com a moderadors i conductors dels actes.
El darrer tast del Cicle Polièdric, sobre l’expressió de la varietat Macabeu a la DO Costers del Segre, va tenir lloc ahir, 19 d’abril i va profunditzar en aquesta varietat que, tal com apunta Tomàs Cusiné, “és una de les varietats emblemàtiques dins de la DO Costers del Segre essent una de les varietats més plantades” i “més interessants pel futur de la DO i també pel present” . El president afegeix que a la DO Costers del Segre trobem “macabeus amb cos i estructura que fa que sigui una varietat que permet el seu envelliment i criança”.
Els vins del tast sobre la varietat Macabeu van ser: Sotneral blanc (Finques de Verdú) 2019 del celler Carviresa, Vallisbona 89 2018 de L’Olivera, Guilla 2017 de Cercavins, Finca Racons 2017 de Tomàs Cusiné i Roc de Foc 2013 del celler Clos Pons.
Tots els cellers participants al Cicle Polièdric:
Tast Cellers d’Altura: Vila Corona, Batlliu de Sort, Cérvoles Celler, Mas Blanch i Jové i Terrer del Pallars.
Tast Petits Productors: Boldú Viticultors, Matallonga, Vinya els Vilars, Celler de Sanui i Mas Ramoneda.
Tast de Novetats: Celler del Montsec, Castell del Remei, Solana Roivert, Raimat, Purgatori i Costers del Sió.
Tast Dones a la DO: Petit Duran, Vall de Baldomar, Cal Cabo, El Vinyer, Comalats i Analec.
Tast Varietat Macabeu: Carviresa, L’Olivera, Cercavins, Tomàs Cusiné i Clos Pons.