El Patronat de Promoció Econòmica destina prop de 300.000 € a l’impuls del projecte comú de la transformació econòmica de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran

Amb l’aprovació de la signatura de tretze convenis de col·laboració amb diferents entitats, associacions i consorcis del conjunt del territori, en el decurs del consell rector ordinari celebrat per aquest Patronat

El vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Carles Gibert, ha presidit el consell rector ordinari d’aquest Patronat, celebrat telemàticament, en el qual s’ha donat llum verda, per unanimitat, a tots els punts de l’ordre del dia, entre els quals destaquen l’aprovació dels convenis de col·laboració amb tretze entitats, associacions i consorcis del conjunt del territori per tal de seguir impulsant el projecte comú de la transformació econòmica de les terres de Lleida, Pirineu i Aran.

Les entitats i algunes de les principals actuacions previstes en aquests convenis als quals, el Patronat de Promoció Econòmica destinarà un total de 283.532,26 € són:

 • Associació Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) per a l’execució d’activitats per a la: Incorporació de joves 2021, Capacitació Tecnològica en l’ús de tics, Jornades Tècniques Sectorials, i Assessorament i Formació al sector agrari, amb una dotació de 36.000 €.
 • Fundació Lleida 21, per a la creació d’una oficina d’atenció a la ciutadania que integri tots els aspectes clau per accelerar la rehabilitació del parc d’habitatges, amb 20.000 €.
 • ASAJA, per a la gestió i integració de personal temporer immigrant i la gestió dels residus ramaders com a adob orgànic en un context d’economia circular, amb 18.000 €.
 • Associació Jornades per a l’excel·lència de l’Alta Muntanya, per fomentar l’educació i el seu paper en el desenvolupament futur de la societat cap a les noves oportunitats que té el territori, amb 17.000 €.
 • Associació Leader de Ponent, per a la diagnosis de la situació energètica municipal, la participació pública-privada i la importància de ser energèticament més eficients i com aconseguir-ho, amb 14.877,19 €.
 • Consorci pel desenvolupament de la Catalunya Central, per a la diagnosi de la situació energètica municipal, amb diferents actuacions i jornades tècniques per tal  de ser energèticament més eficients i com aconseguir-ho, amb 13.763,89 €.
 • Consorci Leader Pirineu Occidental, per a la diagnosi de la situació energètica municipal: mitjançant la base de dades del SIE, per tal de conèixer el consum energètic (en kwh), i proposar inversions col·lectives entre les administracions, amb 18.256,75 €.
 • Consorci Leader Alt Urgell Cerdanya, per a la diagnosi de la situació energètica municipal: mitjançant la base de dades del SIE, determinar quins municipis estan fent la comptabilitat energètica municipal i l’organització de taules rodones i jornades, sobre la importància de ser energèticament més eficients i com aconseguir-ho, amb  13.807,08 €.
 • Consorci Grup d’Acció Local Noguera Segrià Nord, per a la diagnosi de la situació energètica municipal: mitjançant la base de dades del SIE, S’identificarà altres interessos per la transició energètica com la mobilitat elèctrica i la creació i impuls de comunitats energètiques; així com taules de debat sobre la transició energètica amb participació publicoprivada i jornades tècniques sobre la importància de ser energèticament més eficients i com aconseguir-ho, amb 14.295,08 €.
 • PIMEC, per a un projecte de suport a empreses amb alt potencial de creixement de la demarcació provincial de Lleida, amb 68.071 €.
 • FECOM, per al projecte Som empresa, som comerç, resiliència, digitalització, Territori i Sostenibilitat, amb 30.000 €.
 • Pallars Actiu, SA, per conèixer a través d’un estudi la viabilitat per fer una transició cap a la producció ecològica dels cultius i en concret, conèixer la viabilitat del cultiu de cereal i farratge ecològic, amb 13.500 €.
 • CECOT, per tal de seguir desenvolupant el projecte Reempresa a la província de Lleida durant el segon semestre de l’any 2021 i successius amb l’objectiu de donar continuïtat a les empreses del territori i facilitar el relleu empresarial, amb 5.961,27 €.
Desplaça cap amunt