El programa ‘Impulsa’t’ garanteix el creixement sostenible i durador de 20 empreses més a la demarcació de Lleida

Amb la suma dels participants d’aquesta segona edició, el programa arriba a 40 empreses amb representació a les 13 comarques de la demarcació

Es tracta d’un programa dissenyat i finançat pel Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, i amb el qual les empreses participants preveuen augmentar la seva facturació i plantilla

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, i l’alcalde de Cervera, Jan Pomés, han estat els encarregats de lliurar, aquest divendres, els diplomes de la segona edició del programa de consolidació empresarial ‘Impulsa’t’, dissenyat i finançat pel Patronat de Promoció Econòmica i adreçat a empreses de nova creació, persones autònomes o PIMES de sectors tradicionals o innovadors i startups, i en el qual han participat 20 empreses de la demarcació de Lleida.

L’acte ha estat presentat pel vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Jordi Verdú, i pel regidor de Promoció Econòmica de la Paeria de Cervera, Raimond Fusté, i ha comptat amb l’assistència del president del Consell Comarcal de la Segarra, Ramon Augé; la consellera de Promoció Econòmica del Consell Comarcal de la Segarra, Anna Rius; el director del Patronat, Ramon Boixadera, i el  gerent i comercial d’Antiga Casa Magí, Jordi i Maria, respectivament, que han impartit una conferència als assistents explicant la seva experiència i encoratjant-los a seguir creixent.

En l’acte s’ha recollit el resultat d’aquests vuit mesos de formació que té com a objectiu principal ajudar a augmentar el grau de supervivència de les empreses de la demarcació de Lleida.

En aquesta edició, les 20 empreses participants tenen representació a 10 comarques de la demarcació de Lleida, distribuïdes de la següent manera: cinc al Segrià (tres de Lleida ciutat); dos al Pallars Sobirà; dos a l’Urgell; tres a la Noguera; una a l’Alt Urgell; dos a la Cerdanya; una a la Segarra; dos al Pla d’Urgell; una al Pallars Jussà, i una a la Val d’Aran. Les empreses formen part  de sectors com l’agroalimentari; TIC; indústria-fabricació; serveis; enginyeria-energies renovables; recursos humans; artesà; turisme; comerç; salut; educació i hostaleria.

El president de la Diputació de Lleida ha explicat que, amb aquesta segona edició, la Diputació de Lleida referma el seu compromís amb el desenvolupament econòmic empresarial i territorial, contribuint a la lluita contra el despoblament i a la fixació del talent al territori. I els punts d’Atenció GLOBALLEIDA són un exemple més del suport que es dona al petit emprenedor i a la petita i mitjana empresa (PIME).

“Lleida és una terra d’oportunitats, entre altres coses, i les administracions hem de donar suport al teixit empresarial i de les persones que viuen al territori i la supervivència i el creixement sostenible i durador és la millor manera de fer arrelar projectes de vida al territori, perquè sense negocis de proximitat, tampoc no retindrem la població activa als nostres pobles”, ha afegit.

Amb la suma dels participants d’aquesta segona edició, el programa arriba a 40 empreses amb representació a les 13 comarques que conformen el territori. Un programa que suposa una empenta molt important per al desenvolupament del nostre teixit empresarial.

Des del 2014, ja són 212 les empreses de menys de 5 anys participants en programes d’acompanyament empresarial que compten amb el suport de la Diputació de Lleida. Una iniciativa que ha obtingut molt bons resultats i amb un èxit de supervivència superior al 95%.

En la seva intervenció, Jordi Verdú ha felicitat i encoratjat els participants a seguir treballant i contribuir així, a la prosperitat del territori. “Un programa  amb el qual, juntament amb l’’Accelera el Creixement’ i ‘Reempresa’ que s’ofereixen al catàleg de serveis a traves de la Xarxa de Punts d’Atenció GlobaLleida repartits en el conjunt del territori, donem suport al teixit empresarial de la demarcació en totes les etapes de creació, creixement i consolidació de l’empresa en els diferents mercats”.

Desplaça cap amunt