S’han donat a conèixer les dades de 2022 i 2023 d’aquest programa que permet treballar de forma conjunta per seguir enfortint i salvaguardant el teixit empresarial de les terres de Lleida
La nova Oficina d’Autoocupació de Lleida ha acollit aquest dijous la presentació dels resultats 2022 i 2023 del programa ‘Reempresa’ al conjunt del territori, fruit del conveni de col·laboració entre el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida i el Centre de Reempresa de Catalunya, creat per la patronal Cecot i la fundació Autoocupació, amb el qual es vol seguir treballant de forma conjunta per enfortir i salvaguardar el patrimoni empresarial de les terres de Lleida, Pirineu i Aran.
L’acte de presentació ha anat a càrrec del diputat i vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica la Diputació de Lleida, Jordi Verdú; el president d’Autoocupació, Albert Colomer; la cap del Servei de Relacions Laborals dels Serveis Territorials del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies a Lleida, Lluïsa Prat i, la directora del Centre de Reempresa de Catalunya, Laura Sallent.
Jordi Verdú ha donat la benvinguda als assistents i ha manifestat que l’objectiu de la col·laboració entre el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida i la Cecot juntament amb Autoocupació és “donar suport a les polítiques locals de creació, consolidació i creixement de les empreses per tal de garantir amb aquest servei la continuïtat de les pimes del territori, un instrument més per garantir la fixació de la població al nostre territori”.
Ha recordat que el programa Reempresa és un dels serveis que ofereix el Patronat a través dels Punts d’Atenció GLOBALleida, “amb els quals es treballa per consolidar un territori competitiu, sostenible i que posi en valor els seus recursos. I els casos d’èxit que tenim en el conjunt del territori són la prova que és necessari mantenir aquesta col·laboració”.
Laura Sallent, en la seva intervenció, ha presentat els resultats obtinguts l’any 2022 que va suposar 19 casos d’èxit i el manteniment de més de 40 llocs de treball directes. Pel que fa als de l’any 2023, fins a l’actualitat sumen la transmissió de 26 empreses, amb una inversió induïda de més de 800.000 € i 61 llocs de treball directes salvats, resultat de l’atenció, anàlisi i publicació de 55ofertes de cessió i, l’atenció i acompanyament a 51persones reemprenedores. Unes dades que entre 2022 i 2023 sumen 101 llocs de treball directes, i suposa la continuïtat de 45 empreses.
Així mateix, s’ha referit als resultats del programa al llarg del seu recorregut a la demarcació de Lleida, que fins avui sumen la transmissió de 254 empreses, amb una inversió induïda de més de 7.500.000€ i 556 llocs de treball directes salvats, resultat de l’atenció, anàlisi i publicació de 642 ofertes de cessió i, l’atenció i acompanyament a 852 persones reemprenedores.
Albert Colomer ha estat l’encarregat de presentar la nova seu d’Autoocupació a Lleida, afirmant que “avui és una oportunitat excel·lent per celebrar els 25 anys d’Autoocupació al conjunt del territori lleidatà”.
Per acabar, la cap del Servei de Relacions Laborals dels Serveis Territorials del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies a Lleida ha refermat la importància de l’esforç que han de seguir fent les administracions locals per donar suport al teixit empresarial per tal d’assentar en el territori emprenedors i empreses de diferents dimensions.
En el decurs de l’acte, la llibretera i editora Mertxe París, propietària de la Llibreria ‘El Genet Blau’, ha explicat la seva experiència, després d’haver reprès amb èxit dos negocis gràcies a Reempresa; una emprenedora que en la seva intervenció ha destacat que “Reempresa ens ha ajudat a fer les coses ben fetes i ens ha resolt tots els dubtes que ens han anat sorgint”. Un exemple que confirma que aquest programa es planteja com una opció d’emprenedoria que facilita la posada en marxa d’un negoci que ja està en funcionament i és econòmicament viable, adreçat als potencials empresaris cedents i reemprenedors del nostre territori.