Gala de lliurament de la segona edició dels Premis Transformació Econòmica de la Diputació de Lleida

Se celebrarà el dia 13 de març al Palau de Congressos-La Llotja com a resultat dels Tallers Escolars d’Iniciació a la Bioeconomia, en què van participar 378 alumnes de 17 escoles del territori. Forma part del Bioeconomy Changemakers Festival 2024, que promou la Comissió Europea per potenciar la bioeconomia entre els joves europeus

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, presidirà el dimecres, dia 13 de març, la gala de lliurament de la segona edició dels Premis Transformació Econòmica de la Diputació de Lleida, resultants dels “Tallers Escolars d’Iniciació a la Bioeconomia” que es van dur a terme als centres educatius del territori entre els dies 29 de gener i 14 de febrer del 2024.

L’acte —que tindrà lloc al Palau de la Llotja de Lleida— comptarà també amb la participació del director del Serveis Territorials d’Educació a Lleida, Claudi Vidal, del cap del Gabinet Tècnic del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Jaume Sió, i del coordinador del BIOHUB CAT, Victor Falguera.

Els tallers s’han organitzat amb el suport del Departament d’Educació, el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, i el BIOHUB CAT, el hub de la bioeconomia de Catalunya. Aquests tallers tenen l’objectiu de sensibilitzar els alumnes sobre la importància de la bioeconomia com a motor de transformació socioeconòmica del territori.

La Comissió Europea també considera indispensable implicar els joves per fer efectiu el potencial de la bioeconomia. Per aquest motiu, organitza el  Bioeconomy Changemakers Festival 2024, un festival que tindrà lloc entre l’11 i el 17 de març a diferents indrets de la UE i que comptarà amb un esdeveniment d’alt nivell, organitzat per la Comissió Europea, a Brussel·les, els dies 13 i 14 de març més un total de 30 esdeveniments satèl·lit arreu d’Europa.

La gala de lliurament de la segona edició dels Premis Transformació Econòmica de la Diputació de Lleida ha estat seleccionada com un d’aquests 30 esdeveniments, i per això es durà a terme una connexió amb Brussel·les durant l’esdeveniment.

En concret, dels 378 alumnes de 17 escoles que van participar dels tallers, un total de 13 centres es van presentar al concurs de vídeos “Munta’t la teva pel·lícula”, als quals se’ls proposava que els alumnes interioritzessin un concepte que ja forma part del seu present i futur.

Els premis estan dividits en tres categories i mencions específiques a les Escoles: premi a la millor pel·lícula, al millor guió i a la millor producció.

La bioeconomia és un àmbit prioritari identificat en l’Agenda Compartida de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran, una iniciativa impulsada per la Diputació de Lleida i que compta amb el suport de les principals institucions lleidatanes.

Desplaça cap amunt