GLOBALLEIDA fomenta l’autoocupació i l’emprenedoria a la Fira Formaocupa

En un espai dedicat a orientar a totes aquelles persones que necessiten decidir o reorientar el seu futur professional, millorar competències, impulsar la seva carrera professional o emprendre un negoci

Els assistents han pogut conèixer les seves capacitats emprenedores per crear la seva empresa a través del “Test de l’Emprenedor”

Una edició que ha estat centrada especialment en l’àmbit de l’ocupació amb la presència de 40 empreses i institucions

El diputat i regidor de Ciutat i Cultura a la Paeria de Lleida, Jaume Rutllant, i el regidor d’Ocupació, Responsabilitat Social i Horta i president de l’IMO, David Melé, han estat els encarregats d’inaugurar la 15a edició de la Fira Formaocupa 2022, el Saló de la Formació i l’Ocupació de Lleida, que s’ha celebrat durant tot el dia al Palau de Congressos La Llotja, en la qual ha estat present GLOBALLEIDA, l’Àrea d’Emprenedoria i Empresa del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida.

En el decurs de la jornada, a l’estand de GLOBALLEIDA s’han organitzat diferents activitats adreçades  a totes aquelles  persones que necessiten decidir o reorientar el seu futur professional, millorar competències, impulsar la seva carrera professional o emprendre un negoci. Així, doncs, a més d’oferir informació dels serveis que oferim vinculats a la creació i allotjament de les empreses, també s’ha ofert als assistents interessats en autoocupar-se, poder descobrir els seus talents a través d’un test dissenyat per conèixer quines són les seves competències més destacades. Un qüestionari d’autodiagnòstic, amb el qual, mitjançant un conjunt de preguntes, es pot comprovar quin són els talents més importants de què disposen per tal de poder desplegar el seu potencial, determinar quin tipus de perfil presenta i quina és la seva posició davant cadascun dels hàbits i comportaments emprenedors.

GLOBALLEIDA, a través de la Xarxa CEI i els Punts GLL del territori, ofereix activitats, programes i serveis de creació, creixement i consolidació a les empreses de la demarcació. Una xarxa que compta amb 18 centres empresarials amb més de 200 espais disponibles per allotjar noves empreses.

A més, aquest certamen també ha servit per donar a conèixer el catàleg EmForma, que ofereix un ventall d’accions formatives adreçades a persones que volen crear una empresa, emprenedors, empresaris o persones que volen estar actualitzats en les darreres novetats en gestió empresarial per fomentar l’ocupació i l’autoocupació, formada per 190 formacions diferents. El Patronat de Promoció Econòmica, a través de GLOBALLEIDA, treballa per contribuir al desenvolupament econòmic, emprenedor i empresarial de tot el territori, amb reptes tan importants com la digitalització, la retenció del talent i el repoblament i, aquest certamen és una oportunitat per evitar la fuga del talent jove cap a les grans urbs i, com a conseqüència, el despoblament del territori. 

Desplaça cap amunt