Lleida, exemple europeu de transformació d’un territori amb l’impuls de les agendes compartides

La Diputació de Lleida, la Cambra de Comerç i la COELL membres del G-10, ho han explicat avui a l’espai Econòmics d’Onda Cero

Aquesta setmana, a l’espai Economix, dedicat a l’emprenedoria i l’Empresa del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, hem parlat de la Transformació Econòmica, impulsada des del 2019 a través de l’Agenda compartida, formada pel G10, el grup de treball interinstitucional de Lleida que impulsa la transformació del model econòmic de Lleida, Pirineu i Aran. Una agenda compartida que està considerada actualment com a model de referència a Europa.

El treball compartit es va iniciar l’any 2019 i va ser durant la pandèmia quan va començar el seu desplegament de la mà del grup de treball interinstitucional de Lleida que conforma el G10, amb institucions, agents econòmics i socials. Hem parlat de resultats concrets que s’han aconseguit a través d’aquesta col·laboració com és el cas del Pla Estratègic que farà el Parc Agrobiotech de Lleida per potenciar els seus serveis cap a la transformació, amb els convenis BIOHUB i CIDAF; la col·laboració amb la Cambra de Comerç en la implicació amb les empreses i la col·laboració amb la COELL per dissenyar formacions ocupacionals que necessita la transformació. La Teresa Botargues, assessora en Transformació Econòmica de la Diputació de Lleida; Esther García, tècnica de competitivitat i innovació de la Cambra de Comerç de Lleida i Esther Pagano, gerent de la COELL, representants tècnics del G-10 ens ho han explicat.

Desplaça cap amunt