Marc Raluy, del restaurant Saroa de Lleida, guardonat amb el primer premi del Concurs Joves Cuiners Àngel Moncusí

En aquesta 33a edició han participat els  vicepresidents de la Diputació de Lleida, Jordi Verdú i Agustí Jiménez Pérez

El segon i tercer premi van recaure en Gerard Barbosa, de l’Escola de Sort, i Eduard Llop, del restaurant El Truc, respectivament

Els  vicepresidents de la Diputació de Lleida, Jordi Verdú i Agustí Jiménez Pérez van participar ahir, juntament amb destacades personalitats de l’àmbit gastronòmic local, a l’acte del lliurament de premis del 33è Concurs de Joves Cuiners Àngel Moncusí, coorganitzat per l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida i Hostaleria de Lleida, celebrat al mercat del Pla de Lleida.

El Concurs Joves Cuiners Àngel Moncusí va ser creat l’any 1989 per la Federació d’Hostaleria de Lleida amb l’objectiu de buscar els joves més talentosos als fogons. La cita anual de xefs lleidatans s’ha consolidat com un dels esdeveniments amb més rellevància i prestigi de Catalunya. A més de promoure la cuina entre els joves, té com a objectiu potenciar la cultura gastronòmica de les comarques lleidatanes.

En aquesta edició, el concurs va tenir com a ingredient secret l’espatlla de corder xisqueta per a l’elaboració del plat principal, i pera o poma de Lleida, per a les postres. El jurat va avaluar els 12 participants procedents de diferents restaurants i escoles de cuina de Lleida i va proclamar guanyador el jove Marc Raluy, del restaurant Saroa (Lleida), per les seves creacions “Corder de concurs” i “Poma, api i gingebre”, de postres. Aquest primer premi va ser lliurat per l’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa.

El segon premi, lliurat pel diputat i vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Jordi Verdú, va ser per a Gerard Barbosa, de l’Escola d’Hoteleria del Pallars (Sort), amb la presentació de “Risotto de corder xisqueta amb verdures de temporada” i “Tatin de poma quilomètrica amb gelat de vainilla i delícies de músic”.

Finalment, el president de la Federació d´Hostaleria de Lleida, Josep Castellarnau, va ser l’encarregat de lliurar el guardó al millor treball de cuina a l’Eduard Llop, del restaurant El Truc (Agramunt).

Desplaça cap amunt