Marta Cortizas, Millor Sommelier de Catalunya 2024

Anna Casabona i Christian Betoret, segona i tercer classificat, respectivament

L’Associació Catalana de Sommeliers compta amb la col·laboració en aquesta edició de l’Ajuntament de Cervera, el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, la Denominació d’Origen Costers del Segre i l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida

Marta Cortizas del restaurant Can Roca de Girona, ha estat proclamada aquesta nit passada com a Millor Sommelier de Catalunya 2024 després de tot un dia de concurs celebrat a la Universitat de Cervera. Mentre que Anna Casabona, delegada comercial de Juvé & Camps de Sant Sadurní d’Anoia; i Christian Betoret de Mas de la Sala de Sallent, han quedat segona i tercer classificats, respectivament.

L’Associació Catalana de Sommeliers, va fer públic aquest resultat durant el Sopar de Gala de la Nit del Sommelier que va acollir el restaurant Els Comdals de Vergós. L’Associació Catalana de Sommeliers compta amb la col·laboració en aquesta edició de l’Ajuntament de Cervera, el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, la Denominació d’Origen Costers del Segre i l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, entre altres.

Van participar en l’acte el conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort; el paer en cap de Cervera, Jan Pomés; l’alcalde de Corbins, diputat i vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Jordi Verdú;  la presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers, Anna Vicens;  el sommelier i propietari del Celler Can Roca, Josep Roca;  el secretari d’Alimentació, Carmel Mòdol; la  directora de l’INCAVI, Alba Balcells i, la directora dels Serveis Territorials a Lleida, Dolors Vila, així com altres persones vinculades al sector del vi.

El diputat i vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Jordi Verdú, encarregat de lliurar un obsequi als finalistes, va incidir en la importància organitzar aquest tipus d’esdeveniments “que ajuden a donar a conèixer els vins de la DO Costers del Segre i valorar els productes agroalimentaris de qualitat que s’elaboren a les Terres de Lleida i reconèixer la trajectòria dels xefs lleidatans “.

La vetllada va incloure una mostra i degustació de vins amb 22 cellers de la DO Costers del Segre i un Sopar de Maridatge amb productes quilòmetre zero  elaborat a divuit mans per nou xefs lleidatans. Els restauradors participants seran Jesús Gimena (L’Espurna de Lleida), Sergi Ortiz (Antic Forn de Cervera), Francesc Molins (Cal Xirricló de Balaguer), Ignasi Bustamante i Adrián Zahino (El Celler Montsonís), Àngel Segura (Els Comdals de Cervera), Albert Marimón (La Cava de Tàrrega), Sergi Aritzeta (El Truc d’ Agramunt ), Gonzalo Ferreruela (Ferreruela, Lleida), Juanjo Ceresuela (Nobadis de Cervera).

En el decurs de l’acte també es van presentar i entregar els Premis que cada any s’escullen per votació dels socis i sòcies de l’entitat. Els guanyadors d’enguany d’aquests guardons són: Premi trajectòria, Tomà Cusiné; Millor comunicadora, Amaya Cervera; Millor Iniciativa en el món del vi, Fundació El Llindar; Millor oferta enoturística, Celler Más Llunes; i Millor sala, Restaurant Divinum de Girona; mentre que el Mag Lari va estar nomenat, Soci d’Honor de l’ACS.

Els finalistes

Marta Cortizas, sommelier del restaurant Can Roca de Girona. Cortizas és sommelier titulada per l’Instituto Galego do Vino, i Diploma WSET nivell 3 per la Wset School London. Així com va cursar estudis de Gestió i Organització de Serveis de Restauració al CETT de la Universitat de Barcelona.

Anna Casabona, sommelier i enòloga per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, també es WSET 4 per la Wset London School. Actualment, sommelier i delegada comercial a Juvé Camps. Amb més de vint anys d’experiència al capdavant del càtering i botiga de vins El Rebost i 7 anys al celler de Capçanes. Finalista del Concurs Millor Sommelier de Catalunya l’any 2023, 2022, 2019 i 3a finalista el 2018; i 10 de les millors sommeliers del Concurs Mejor Sumiller de España, en diverses edicions.

Christian Betoret, Sommelier diplomat per l’Escola d’Hoteleria Joviat de Manresa i en Direcció en Restauració a EADA Business School de Barcelona. Ara, responsable d’esdeveniments i sommelier al Mas de la Sala de Sallent.

Desplaça cap amunt