Presentació del projecte d’arrelament i equitat territorial a les Garrigues Altes

Una prova pilot impulsada per set municipis amb l’objectiu d’afavorir l’arrelament de la població i combatre el despoblament

Aquest dimecres s’ha presentat el projecte d’arrelament i equitat territorial a les Garrigues Altes que organitza la direcció general d’Ordenació del Territori i Urbanisme a la Casa de la Cultura de Juncosa. Una prova pilot impulsada per set municipis amb l’objectiu d’afavorir l’arrelament de la població i combatre el despoblament.

El secretari d’Estratègia, Informació i Coordinació Territorial de la Generalitat, Xavier Fornells, i el director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, han presentat el projecte pilot d’arrelament de població i garantia d’equitat territorial en petits municipis i nuclis rurals que posarà en marxa el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori  en set pobles dels Garrigues. La presentació d’aquest projecte també ha comptat amb la participació del vicepresident primer, Jordi Latorre, i el diputat Carles Gibert de la Diputació de Lleida.

Amb aquesta iniciativa, que inclou set municipis que formen l’agrupació Garrigues Altes: Bellaguarda; Bovera; La Granadella; Granyena de les Garrigues; Juncosa; El Soleràs i Els Torms, en la que s’invertiran prop de 3M€, es pretén afavorir la igualtat d’oportunitats, donar resposta a les necessitats de la població de la zona, especialment als joves, i atreure nous veïns. Així, s’estudiarà que aquests municipis puguin disposar d’un planejament urbanístic adequat a la seva realitat i es rehabilitaran edificis per convertir-los en habitatges. També es prioritzarà l’arribada de la fibra òptica i s’analitzaran millores en les connexions amb bus.

Desplaça cap amunt