Presenten una plataforma en línia que permet la formació dels pagesos

www.cursosagricultura.com ofereix cursos de tècniques de cultiu d’avantguarda, maneig sostenible de recursos o la implementació de tecnologia de precisió a l’agricultura

El vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Jordi Verdú;  el gerent de FEMAC, l’Associació de Fabricants Exportadors de Maquinària Agrícola de Catalunya, Enric Pedrós, i la Project Manager, Anna Corp, han presentat aquest divendres la plataforma cursosagricultura.com, que impulsa la pròpia FEMAC.

Es tracta d’una eina destinada a transformar la manera com els professionals agrícoles i apassionats del camp accedeixen al coneixement i la formació que “pretén reunir el coneixement i l’experiència de líders a la indústria agrícola i presentar-los d’una manera fàcil i clara a tots els alumnes, ja siguin pagesos experimentats o novells”, tal com ha explicat Anna Corp. Així, s’oferiran cursos de tècniques de cultiu d’avantguarda, maneig sostenible de recursos o la implementació de tecnologia de precisió a l’agricultura.

www.cursosagricultura.com, permetrà, doncs, que els interessats tinguin accés a una gran diversitat de cursos especialitzats (des de pràctiques sostenibles fins a tecnologies d’avantguarda); modalitats flexibles d’aprenentatge (en format teleformació, videoconferència o modalitat mixta); comptar amb experts del camp com a professors; una plataforma activa i de fàcil navegació (intuïtiva i fluïda), i certificacions reconegudes per la indústria; és a dir, tots aquells que superin els cursos tindran la certificació de qualitat ISO 9001.

Jordi Verdú, que ha recordat que el Patronat de Promoció Econòmica té signat un conveni amb FEMAC per a la realització d’aquests cursos per un valor de 8.050 €, ha reconegut la importància d’aquesta iniciativa “per poder estar actualitzats en tot moment, i que ens permeti ser capdavanters, estar al dia, i continuar essent aquest motor econòmic agrícola del nostre territori”.

El primer curs de la plataforma es va fer el mes de maig de 2023, sota el títol ‘Agricultura de precisió’, en el qual van participar 35 alumnes. El mes de juny se’n va fer un segon, amb 75 alumnes, la qual cosa suposa que, fins ara uns 110 alumnes han passat per les formacions, tal com ha apuntat Enric Pedrós.

Durant la presentació de la plataforma s’ha anunciat el proper curs, ‘Operaris de maquinària i mitjans de producció agrícola’, que començarà l’11 de desembre i comptarà amb 60 alumnes.

Jordi Verdú

Enric Pedrós

Anna Corp

Desplaça cap amunt