Presentació del programa Reempresa als potencials usuaris del conjunt del territori

En el marc del conveni de col·laboració entre el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida i el Centre de Reempresa de Catalunya, amb el qual es vol seguir treballant de forma conjunta per enfortir i salvaguardar el patrimoni empresarial de les terres de Lleida

En els primers 9 mesos de 2021, Lleida ha sumat 19 casos d’èxit i 33 llocs de treball salvats

Aquest divendres s’ha celebrat una sessió d’informació i difusió del programa Reempresa adreçada als potencials empresaris cedents i reemprenedors del nostre territori. El mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses de Catalunya es presenta com una opció d’emprenedoria que facilita la posada en marxa d’un negoci que ja està en funcionament i és econòmicament viable.

El director del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Ramon Boixadera, encarregat de donar la benvinguda als assistents, ha explicat que l’objectiu de la col·laboració entre el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida i la Cecot juntament amb Autoocupació és donar suport a les polítiques locals de creació, consolidació i creixement de les empreses per tal de garantir amb aquest servei la continuïtat de les pimes del territori.   

El Patronat de Promoció Econòmica, seguint amb l’impuls que ha de tenir la demarcació de Lleida per tal que esdevingui un territori competitiu, sostenible i que posi en valor els seus recursos, i així atreure població i talent, ha donat continuïtat al Programa  Reempresa de Catalunya, mitjançant la implantació dels 13  Punts d’Atenció al territori  impulsats  per GLOBALLEIDA i la participació de les àrees de Promoció Econòmica dels diferents Consells Comarcals desenvolupant el treball en xarxa.

Tot seguit, el president de la Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya, Antoni Abad, ha posat sobre la taula els resultats obtinguts en aquest 2021 que, a data d’avui, sumen 19 casos d’èxit amb una inversió induïda de 411.800 € i 33 llocs de treball salvats. Així com també  ha fet un resum de les dades acumulades entre el 2011 i el 2021 a les Terres de Lleida, amb un total de 201 reempreses d’èxit que ha suposat salvaguardar 434 llocs de treball i una inversió induïda de 5,4 M€.

A més, ha incidit en l’aposta pel creixement del servei a través de la renovació de l’acord amb el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, a través de la marca GLOBALLEIDA i els consells comarcals de la província.

Tanmateix hem pogut conèixer dos casos d’èxit. Es tracta de la Mertxe París, una reemprenedora que per segona vegada s’ha acollit al programa Reempresa.  Sempre ha treballat en el món del llibre, fa tres anys a través d’aquest programa va agafar el traspàs de la petita editorial Genet Blau de Lleida, una llibreria juvenil i infantil. En veure que  la llibreria de la Dolors era gairebé idèntica a la seva, però a Barcelona, va decidir per segona vegada reemprendre. Una oportunitat per duplicar un punt de venda al barri de Gràcia, amb el qual sempre ha tingut un vincle.

I del Guillem Xanxo, cedent de l’únic forn de pa de Rialp, una  Fleca de Muntanya. El Guillem i la Mireia van obrir un forn de pa a Rialp (Lleida) al 2018 i ara al 2021 el volien cedir. Els cedents es van adreçar a Reempresa perquè els ajudéssim a trobar relleu, i gràcies també a la difusió per part de Repoblem, es van posar en contacte amb el reemprenedor Lluís, un forner que volia fer un canvi de residència i amb poc temps es van posar en contacte i van arribar a un acord. Aquesta presentació ha comptat amb la participació del director del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Ramon Boixadera, el president de la Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya, Antoni Abad, el president de la COELL, Josep M. Gardeñes, i una vintena de tècnics, emprenedors i cedents del conjunt del territori.

Desplaça cap amunt