Seguiment de les mesures econòmiques i socials COVID-19

Donada l’actual afectació econòmica produïda per la crisi sanitària del COVID-19, en col·laboració amb el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), us fem arribar un breu recull amb les principals mesures que han pres la Generalitat de Catalunya i l’administració de l’Estat per a la protecció i el manteniment de les empreses, els autònoms, l’ocupació i l’activitat econòmica:​ 

● Per a autònoms/es: Prestació extraordinària per cessament d’activitat, moratòria de tributs, ajuts i finançament. 

● Per a empreses: Mesures de suport, finançament i ajuts per al manteniment de la seva activitat i de l’ocupació. 

● Actualització permanent de les informacions més sol·licitades.

● Ajuts a l’activitat productiva, segon decret aprovat pel Govern de la Generalitat. Destaquem, per la seva importància, les relacionades amb la presentació d’Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO’s):

● Tramitar expedients d’ERTO’s. A la Web de Canal Empresa de la Generalitat de Catalunya es troba el tràmit corresponent i el seu  formulari telemàtic específic d’ERTO per causa de força major derivada de la crisi del coronavirus COVID-19.  

● Telèfon per a resoldre dubtes i consultes amb relació a la tramitació d’ERTO 932 285 757, de la direcció general de Relacions Laborals, Treball Autònom, Seguretat i Salut Laboral del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. També podeu escriure a la sevabústia corporativa.

● Preguntes relacionades amb les oficines de treball. 

● Informació per a les persones treballadores que resultin acomiadats.

● Els terminis administratius – inclosos els de subvencions i convocatòries- resten suspesos. 

● Guia de preguntes freqüents del Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, amb les mesures adoptades. Tan mateix, informar-vos que la FUE (Finestreta Única Empresarial, en la que participa la Diputació de Lleida) fa tot just una setmana que ofereix  un servei d’atenció digital a les empreses, autònoms i professionals per informar de les mesures adoptades en matèria econòmica pel Govern de la Generalitat de Catalunya i pel Govern de l’Estat per fer front a la situació excepcional d’estat d’alarma provocada pel coronavirus SARS-COV-2. 

Aquest servei d’atenció personalitzada es presta a través dels següents canals: •Canal Empresa el portal únic de serveis i tràmits per empreses, autònoms i professionals, que contindrà tot el detall de les mesures a la pàgina web canal empresa i s’actualitzarà a mesura que en surtin de noves.

•La bústia de Contacte, des d’on aquests col·lectius podran fer-nos arribar les seves consultes i dubtes als que donarem resposta de la manera més ràpida i eficient possible.

•Del canal de twitter: @FUEmpresacat Veureu que s’han recollit les mesures que la Generalitat de Catalunya i el Govern de l’Estat espanyol han anat generant al voltant d’aquest tema i s’aniran actualitzant a mesura que hi hagi novetats. 

Rebeu una cordial salutació i molts ànims en aquests moments difícils.

Desplaça cap amunt