Tret de sortida del 3r Congrés BIT 2024, de Bioeconomia, Innovació i Tecnologia

Se celebra a Vic, els dies 20 i 21 de març, i al setembre tindrà continuïtat a Lleida, i està centrat en l’ús responsable de l’aigua i en els paisatges agroforestals resilients

El vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Jordi Verdú, ha participat aquest dimecres en l’acte de benvinguda institucional del 3r Congrés de Bioeconomia, Innovació i Tecnologia (BIT 2024) que ha tingut lloc a l’Edifici El Sucre de Vic, en el marc del Mercat del Ram i que se celebra els dies 20 i 21 de març. Aquest esdeveniment, organitzat pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Vic i Fira Lleida, compta amb el suport de la Diputació de Lleida.

Verdú ha estat acompanyat de l’alcalde de Vic, Albert Castells; de la presidenta delegada de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic i Turisme de la Diputació de Barcelona, Eva Menor, i del director de Serveis Territorials del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat a la Catalunya Central, Manel Armengol, que ha estat l’encarregat de cloure l’acte de benvinguda i donar el tret de sortida d’aquest congrés.

En la seva intervenció Jordi Verdú ha destacat la importància de la bioeconomia com a model econòmic capaç de promoure la sostenibilitat del sector primari i impulsar el desenvolupament industrial en àmbits rurals. També ha subratllat la col·laboració entre les principals institucions del territori, com el G10, en aquesta tasca.

Igual que en les anteriors edicions, aquest tercer Congrés BIT, comptarà també amb dues edicions, ara Vic i a Lleida al setembre. Té com a objectiu ser un punt de trobada per a empreses i institucions interessades en promoure la bioeconomia a Catalunya., i enguany està centrada en l’ús responsable de l’aigua i en els paisatges agroforestals resilients.

El BIT 2024 inclourà el BITFòrum, on es discutiran temes relacionats amb l’aigua i els paisatges agroforestals resilients, així com altres activitats com el MésBIT, una jornada digital sobre gestió local de l’aigua, i BITExpo, una exposició de projectes de bioeconomia i paisatges agroforestals resilients, a més d’exposicions de fotografia.

Amb aquest esdeveniment, es busca enfortir l’ecosistema empresarial, tecnològic i de recerca, així com potenciar la capacitat transformadora i la millora dels sectors relacionats amb la bioeconomia.

Desplaça cap amunt