Bell-lloc d’Urgell organitza la fira d’alimentació saludable, Fira Verd-lloc

Tindrà lloc el 19 de maig, a la sala La Cultural i l’entorn, amb degustacions, demostracions culinàries, música i activitats per als infants, entre altres

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn; l’alcalde de Bell-lloc d’Urgell, Carles Palau; el secretari en funcions d’Alimentació del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Carmel Mòdol, i la regidora d’Educació, Cultura i Turisme de Bell-lloc, Lluïsa Pla, han presentat aquest dimarts la Fira Verd-lloc. Fira d’Alimentació Saludable, se celebrarà a la Sala La Cultural de Bell-lloc el dia 19 de maig. La presentació ha comptat també amb l’assistència del director en funcions dels ST d’Empresa i Treball, Vidal Vidal, i del tinent d’alcaldia i regidor d’Economia i Empresa de Bell-lloc, Francesc Rabes.

Durant tota la jornada —la fira estarà oberta de 10.30 hores a 19.00 hores—  els assistents podran gaudir de la natura amb una marxa popular i esmorzar saludable, sessions de cuina en directe amb Fundació Alícia, Sergi de Meià i Teresa Carles, demostracions i degustacions, música en viu i activitats infantils i familiars, tal com ha explicat Carles Palau.

Per la seva banda, Joan Talarn ha destacat “la importància de tenir una fira com aquesta que ens parli d’allò que està passant la món en l’actualitat, i que està relacionat amb els canvis en l’alimentació”. També creu que serà important per posar en valor “els productes que tenim nosaltres, perquè no els hem d’anar a buscar a fora. Nosaltres som territori de productes saludable, i Bell-lloc, en especial que té l’empresa Teresa Carles, és capaç de generar aquesta complicitat”.

Alimentació saludable i hàbits de consum responsable

Els objectius de la fira són integrar les tendències i avantguardes entorn de l’alimentació sostenible, els hàbits de consum responsable i les iniciatives territorials de caire social; dotar el municipi d’un esdeveniment anual que serveixi de pol d’atracció per als visitants de les comarques de ponent; reforçar el sentiment d’identitat de la ciutadania de Bell-lloc amb una fira que integri tots els agents socials i comercials del municipi; i esdevenir un punt de referència de l’alimentació i els hàbits saludables a la demarcació de Lleida.

Segons els organitzadors, el concepte de salut està estretament lligat al benestar i cada cop és més latent la necessitat social de conèixer nous productes, hàbits i iniciatives que tendeixin a un consum responsable, respectuós amb el medi ambient i el propi cos. Lluïsa Pla ha dit que “reivindiquem el territori, els productes de proximitat, i a la Fira es podrà comprovar”.

Finalment, Carmel Mòdol ha explicat que “els ciutadans saben que l’alimentació la tenim coberta. Baixem a la botiga a comprar el que ens fa falta, però, en relació amb generacions pretèrites hem perdut algunes coses, com l’aprofitament dels aliments, tenir una dieta d’acord amb la producció del territori i posar en valor allò que ens és propi”.

La fira està organitzada per l’Ajuntament de Bell-lloc d’Urgell, i compta amb el amb el suport de la Diputació de Lleida i la Generalitat de Catalunya, a més de la col·laboració del Consell Comarcal del Pla d’Urgell —a través del programa d’Agents d’Ocupació i Desenvolupament Local (AODL), Teresa Carles-Flax&Kale, Plusfresc, Horts Calvís, Peixateria Orrit, Aigua Veri, Associació de Celíacs de Catalunya, així com entitats i associacions del municipi.

Desplaça cap amunt