L’OSPE impulsa l’accés als ajuts europeus amb una sessió informativa al Segrià

Una quinzena de representants municipals es reuneixen per resoldre dubtes i conèixer eines pràctiques sobre finançament europeu

Aquest dimecres, l’Oficina de Suport a Projectes Europeus (OSPE) del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida ha dut a terme una sessió informativa al Consell Comarcal del Segrià. Aquesta trobada ha tingut com a objectiu principal explicar el projecte de suport als ajuntaments del Segrià per accedir de manera eficaç a les ajudes de la Unió Europea (UE). Hi ha participat el diputat i vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Jordi Verdú, així com una quinzena representants municipals, entre alcaldes, alcaldesses i personal tècnic. Han tingut l’oportunitat de resoldre els seus dubtes sobre les ajudes i compartir les seves necessitats específiques. En aquest sentit, bona part dels projectes que es duen a terme a la comarca ja es troben en fase d’execució.

Amb aquesta sessió, l’OSPE ja ha dut a terme 7 presentacions per les diferents comarques de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran. Està previst programar noves trobades, fins que els i les integrants de l’Oficina hagin pogut visitar tot el territori i copsar les necessitats de cada comarca. La pròxima sessió, prevista per aquest dijous, servirà per donar a conèixer el projecte al Pallars Sobirà.

Suport tècnic i administratiu per als consistoris

L’OSPE va ser creada amb la finalitat de proporcionar suport tècnic i administratiu als ajuntaments de les comarques de Lleida, Pirineu i Aran. Molt especialment als municipis amb menys de 5.000 habitants, durant totes les etapes dels projectes finançats per la UE. Aquest suport inclou des de la identificació d’oportunitats de finançament fins a la implementació i justificació dels projectes.

Les funcions de l’OSPE

L’OSPE té com a objectius principals identificar els projectes en execució finançats amb fons europeus a la demarcació i promoure la participació de les entitats locals en aquests projectes. També facilita l’accés al finançament europeu. Ajuda les entitats a trobar oportunitats de finançament, ofereix suport en la preparació de propostes i formació sobre projectes europeus tant per a càrrecs electes com per a tècnics municipals. L’OSPE proporciona suport tècnic i administratiu específic, incloent assessorament i elaboració de documents. Treballa en coordinació amb l’Oficina Tècnica de la Transformació per cercar finançament per a projectes de l’Agenda Compartida, augmentant així l’impacte dels projectes europeus al territori. Actualment, l’OSPE treballa de manera transversal en tots els projectes amb finançament europeu aprovats per la Diputació. Aquests inclouen quatre projectes Next Generation i un projecte Life, així com qualsevol altre que s’aprovi durant el període d’activitat de l’Oficina.

L’OSPE impulsa l’accés als ajuts europeus amb una sessió informativa al Segrià

Desplaça cap amunt