L’equip dels Punts d’Atenció Globalleida es reuneix a Balaguer per potenciar l’emprenedoria i compartir experiències

El vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Jordi Verdú, ha inaugurat la jornada, que ha reunit una vintena de persones i ha acabat amb una visita a una planta de biometà

El vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Jordi Verdú, ha inaugurat aquest divendres, acompanyat de l’alcaldessa de la Paeria de Balaguer, Lorena González, la trobada de tècnics i tècniques dels Punts d’Atenció Globalleida que hi ha repartits arreu del territori i que ofereixen serveis d’assessorament i formació a persones empresàries i emprenedores. 

La jornada, que s’ha celebrat al Punt d’Atenció Globalleida a la Noguera, ubicat al CEI Balaguer, ha reunit una vintena de persones entre tècnics i tècniques dels 16 punts Globalleida, que es troben repartits en 14 comarques del territori. Han compartit experiències i casos d’èxit i s’ha dut a terme una dinàmica de grup per crear sinergies entre els equips tècnics dels diferents Punts d’Atenció. 

El vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Jordi Verdú, ha explicat que aquesta trobada de tècnics i tècniques dels Punts d’Atenció Globalleida “és una oportunitat única per enfortir la col·laboració entre les diferents comarques i compartir experiències d’èxit que ens ajudin a créixer conjuntament”. 

Per la seva banda, l’alcaldessa de Balaguer, Lorena González, ha valorat molt positivament poder acollir trobades com aquesta, “en la qual la principal voluntat és compartir projectes i establir sinergies al territori per tal de treballar conjuntament”, ha dit. 

Visita a una planta de biometà

En acabar, s’ha dut a terme una visita a la planta de biometà Torre Santamaria, gestionada per Noguera Renovables, que es dedica a convertir residus agroalimentaris en biometà, el qual s’injecta directament a la xarxa de gas. Aquest projecte innovador no només contribueix a l’economia circular, sinó que també produeix fertilitzants orgànics i ecològics a partir de les restes orgàniques. Recentment, Torre Santamaria ha estat guardonada amb el Premi al Millor Projecte de Biogàs en els Premis de la Bioenergia 2023, organitzats pel Clúster de la Bioenergia de Catalunya.

Desplaça cap amunt