Una setantena de persones productores i elaboradores de Ponent es donen cita a la segona (RE)Vetlla Agroalimentària

Ha tingut lloc a la finca Cuadrat Valley de l’Albagés, i ha servit per fomentar sinergies entre administracions i empreses i per definir accions conjuntes

Una setantena de persones productores i elaboradores de Ponent s’han reunit aquest dimecres en la segona edició de la (RE)Vetlla Agroalimentària, que ha tingut lloc a la finca Cuadrat Valley de l’Albagés. L’esdeveniment ha servit per escoltar les necessitats del sector, establir sinergies entre administracions i empreses i definir un relat conjunt sobre els productes agroalimentaris que s’elaboren a les comarques de Ponent.

Elaboradors i elaboradores han coincidit a definir el producte agroalimentari del territori com un producte de gran qualitat, compromès amb la sostenibilitat i elaborat amb consciència. Han destacat el talent local i l’exclusivitat dels seus productes, i s’ha subratllat la importància del caràcter familiar dels productes, descrivint-los com el “rebost de pagès” que alimenta el territori. Malgrat les diferències entre les realitats de les diferents persones productores, totes han coincidit en el significat profund i el valor dels productes de Ponent com a part essencial del patrimoni de les comarques de Lleida.

Una jornada oberta a productors agroalimentaris de Ponent

La jornada ha mantingut el format de l’anterior jornada i ha combinat networking, treball conjunt i la visita a una experiència agroalimentària. Com a novetat, en aquesta edició hi han participat persones productores i elaboradores de les comarques de la Noguera i la Segarra, a més dels participants de l’Urgell, el Pla d’Urgell, les Garrigues i el Segrià, que ja van estar presents en l’edició passada. Així, el projecte amplia l’àmbit d’actuació a totes les comarques de Ponent.

La jornada ha començat amb una presentació entre els diferents participants i les administracions implicades, i a continuació, ha tingut lloc el networking. Les persones assistents també han tingut l’oportunitat de visitar el molí d’oli Cuadrat Valley, un molí innovador que destaca per combinar el respecte per l’entorn i la modernitat en les seves instal·lacions.

L’esdeveniment és fruit del conveni de col·laboració entre el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida i l’Associació Leader Ponent, que a més, compta amb la col·laboració del Consorci GAL Noguera Segrià Nord, el Consorci pel Desenvolupament de la Catalunya Central i els sis consells comarcals de Ponent. Els productors i productores participants han format part del projecte Gustum i es troben dins de la xarxa de productors Aliments del Territori i Tu.

Desplaça cap amunt