Els estudiants del Grau en Geografia de la Universitat de Barcelona visiten la Diputació de Lleida

Amb l’objectiu de conèixer com a cas d’estudi, com s’articula el desenvolupament local en un territori estratègic en el sector agroalimentari

La Diputació de Lleida ha rebut la visita d’una trentena d’estudiants del Grau en Geografia de la Universitat de Barcelona amb l’objectiu de conèixer com s’articula el desenvolupament local en un territori estratègic en el sector agroalimentari.

El director del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Ramon Boixadera, ha donat la benvinguda als estudiants i ha exposat les funcions i projectes del Patronat juntament amb l’equip de l’Oficina Tècnica de la Transformació Econòmica.

Durant la visita, els estudiants han tingut l’oportunitat de conèixer diverses experiències de desenvolupament local, tant des d’un punt de vista d’objectius i accions concretes, com des de l’escala que es planteja des de les administracions que hi estan involucrades.

S’han exposat les funcions i objectius estratègics del Patronat de Promoció Econòmica, així com els serveis d’informació socioeconòmica (Observatori 231) i projectes europeus. En aquest context, s’ha explicat el Projecte Estratègic per a la Transformació Econòmica de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran 2020-2027 i la seva relació amb el despoblament, destacant com l’administració i les entitats privades treballen de forma conjunta per fer front als reptes comuns amb projectes específics, una eina referent pel desenvolupament local.

Aquesta jornada ha servit també, per prendre consciència que els professionals de geografia poden treballar en posicions tècniques i directives en àmbits i projectes relacionats amb el desenvolupament local, constituint una possibilitat real de futur laboral a considerar.

Posteriorment a la visita a la Diputació, els estudiants s’han desplaçat al Parc Agrobiotech Lleida per conèixer les funcions dels projectes del Centre d’Innovació Digital Agroalimentari i Forestal de Catalunya (CIDAF), que concentra l’oferta de serveis públics i privats per fer avançar la implantació de solucions digitals en aquests sectors, i el Hub de la Bioeconomia de Catalunya (BioHubCat), que accelera el desenvolupament de models de producció i de negoci vinculats a la bioeconomia.

Finalment, amb l’objectiu d’entendre la dimensió del sector agroalimentari, han visitat Afrucat, l’Associació Empresarial de Fruita de Catalunya.

Desplaça cap amunt