Èxit de la cuina lleidatana al Gastronòmic Fòrum Barcelona

El xef Joel Castanyé, del restaurant ‘La Boscana’ de Bellvís, amb estrella Michelin, ha mostrat la simplicitat i l’ús d’ingredients frescos i de proximitat que defineixen la cuina lleidatana amb l’elaboració i el tast d’un brioix amb mantega del Cadí DOP, crema catalana i pera DOP de Lleida

Lleida es referma com a ‘hub’ agroalimentari sostenible i de proximitat de Catalunya en el Gastronòmic Fòrum Barcelona. Una gastronomia que s’ha definit per la simplicitat i l’ús d’ingredients frescos i de proximitat.

En aquest segon dia, el xef Joel Castanyé, del restaurant ‘La Boscana’, de Bellvís, amb estrella Michelin, autor d’una cuina d’avantguarda amb arrels tradicionals i sempre a l’última de les noves tendències, en la seva participació en el certamen ha mostrat la riquesa gastronòmica lleidatana amb l’elaboració i tast d’un brioix elaborat amb mantega del Cadí DOP, crema catalana i pera DOP de Lleida. Es tracta d’una recepta elaborada amb productes de proximitat centrada en la biodiversitat i sostenibilitat dels productes utilitzats en aquesta recepta, temàtica que el certamen aborda en aquesta edició. La jornada ha comptat amb la presència del vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Jordi Verdú.

Els visitants del certamen han mostrat un gran interès pels productes agroalimentaris que els diferents consells comarcals, DOP i IGP de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran, han presentat en els espais que la Diputació de Lleida ha posat a la seva disposició per tal de promoure els seus productes.

Jordi Verdú ha explicat que aquest Fòrum ha de servir per identificar, fomentar i desenvolupar la innovació i l’emprenedoria agroalimentària de Ponent i impulsar la generació del valor afegit en el nostre territori, desenvolupant-la de forma col·laborativa i especialitzada. En aquest sentit, ha posat el suport de la Diputació de Lleida als productors lleidatansque participen en aquest certamen com un clar exemple d’aquest impuls.

La Diputació de Lleida participa en aquest esdeveniment de referència nacional, amb els consells comarcals de les Garrigues, el Segrià, el Pla d’Urgell, la Noguera, el Pallars Jussà, l’Urgell, l’Alt Urgell, el Solsonès i la Cerdanya, presents amb la DOP del Formatge de l’Alt Urgell i la Val d’Aran, la DOP de la Mantega de l’Alt Urgell i la Cerdanya, la DOP Costers del Segre,  la DOP de la Pera de Lleida, la DOP de l’Oli les Garrigues i la IGP del Torró d’Agramunt, com a marca i garantia dels productes de qualitat lleidatans, un aparador per generar oportunitats de negoci, contactes i promoció del sector agroalimentari.

Aquest dimarts també s’ha destinat un espai a la “Catalunya líquida”, en la qual han destacat les begudes clàssiques, però també les més actuals com el cava, cervesa, sidra, sifó, aigua amb gas i kombutxa, sorprenent els assistents amb un tast de cerveses de Ponent de Seró.

Desplaça cap amunt