Inici de la senyalització de tres rutes per practicar senderisme

Són ‘paisatges de l’aigua’, ‘paisatges de l’oli’ i ‘paisatges del Segrià sec’, totes tres formen part de l’eix ‘Paisatges de Ponent’

Han començat les obres de senyalització de les rutes per practicar senderisme incloses a l’eix ‘Paisatges de Ponent’. Concretament són la ruta ‘paisatges de l’aigua’, la ruta ‘paisatges de l’oli’ i la ruta ‘paisatges del Segrià sec’. Una actuació que forma part del projecte ‘Paisatges de Ponent’, cofinançat per fons FEDER, la Diputació de Lleida i tots els ajuntaments per on passen les rutes, per un import d’adjudicació de 383.449,00€.

Aquestes actuacions estan centrades en consolidar l’eix ‘Paisatges de Ponent’ com a destí turístic a partir del reconeixement del seu patrimoni cultural i natural, mitjançant un model de gestió unificat que permeti la creació de nous productes turístics sostenibles al territori, i tenen com a objectiu la senyalització de rutes de senderisme als municipis del Segrià i de les Garrigues.

La Ruta dels Paisatges de l’Oli uneix els 7 municipis de la zona sud de la comarca, coneguda com les Garrigues Altes, aquests municipis són: Bellaguarda, Bovera, la Granadella, Granyena de les Garrigues, Juncosa, el Soleràs i els Torms. El recorregut transcorre per tots els nuclis de població, i els béns patrimonials més rellevants, i permet la descoberta paisatgística d’aquesta zona de les Garrigues.

Pel que fa a la Ruta dels Paisatges de l’Aigua, uneix 10 municipis de la zona nord de la comarca, que són: Alfarràs, Alguaire, Almenar, Benavent de Segrià, Corbins, la Portella, Rosselló, Torrefarrera, Torre-serona i Vilanova de Segrià. Per últim, la Ruta del Segrià Sec transcorre pels municipis de Llardecans i Torrebesses.

Atès que les rutes són circulars i presenten diverses alternatives, variants i accessos secundaris, s’han dividit en trams lineals que s’han identificat numèricament. Així doncs, s’hi instal·laran senyals direccionals per tal de guiar el senderista, senyals informatius per donar informació general de les rutes senyalitzades, senyals interpretatius per descriure els punts d’interès de la ruta (patrimonial, material o immaterial, o els valors naturals), senyals panoràmics per identificar els topònims del territori a través d’una fotografia o il·lustració, senyals indicatius o identificadors per tal d’indicar el lloc on s’instal·len, i senyals normatius per comunicar normes, recomanacions i/o prohibicions.


Desplaça cap amunt