Iniciatives del sector agroalimentari arrelades al territori

El programa de ràdio de l'Espai d'Emprenedoria i Empresa del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Onda Cero
Joves empresàries de Lleida que destaquen pel seu talent i contribueixen al futur local i als reptes globals, mostrant el potencial del sector agroalimentari i com l’emprenedoria impulsa el desenvolupament econòmic i social del territori

Avui, al programa de ràdio de l’Espai d’Emprenedoria i Empresa del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Onda Cero,  hem posat el focus en iniciatives del sector agroalimentari arrelades al territori. Hem convidat joves empresaries i referents del talent lleidatà que contribueixen a una visió de futur compartida i als reptes globals.

Hem tingut l’oportunitat de conèixer el projecte “Delicadeses del Pla d’Urgell”. Roger Riu, tècnic de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, ha explicat com aquesta iniciativa va sorgir de la marca “Aliments del territori i tu” de la Diputació de Lleida, que representa els productors de totes les comarques. “Delicadeses del Pla d’Urgell” es dedica a promoure i difondre els productes agroalimentaris d’aquesta comarca. Ofereix suport als professionals del sector i millora la seva visibilitat en fires especialitzades.

Olis l’Anècdota de Montgai

A més a més, hem parlat amb tres empresàries que marquen diferència al territori lleidatà. Carla Gili, de “Olis l’Anècdota” a Montgai, ens ha explicat com va sorgir la seva iniciativa de crear una marca pròpia d’oli d’oliva, connectant les persones amb el territori a través del seu producte.

La Cistella De Ponent

Tatiana Simó, co-propietària de “La Cistella De Ponent”, ens ha compartit la seva passió per la collita pròpia i de temporada. També ens ha parlat del compromís amb els petits productors locals. La seva empresa neix amb un e-commerce i creix amb l’obertura d’una botiga física, generant sinergies amb altres emprenedors i promocionant els productes artesanals de la regió.

Celler Matallonga de Fulleda

Finalment, hem destacat el relleu generacional al “Celler Matallonga” de Fulleda. És un projecte familiar que combina la tradició vitivinícola amb el respecte pel territori. L’Alba Penella ens ha introduït en aquesta aventura, explicat com el celler ha aconseguit consolidar-se en el sector. Ho ha fet amb vins de caràcter propi, gràcies a l’esforç de tot l’equip, des dels fundadors fins als membres més joves de la família.

Aquestes empreses són exemples clars del potencial del sector agroalimentari a Lleida. També de com l’emprenedoria local pot contribuir al desenvolupament econòmic i social del territori.

ESCOLTA EL PROGRAMA COMPLET!

Desplaça cap amunt