La 29a Mostra Gastronòmica de les Garrigues tanca amb més de 1.400 menús servits, un 12% més de mitjana per restaurant

El diputat i vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica Jordi Verdú assisteix a la cloenda que va tenir lloc al restaurant Ca la Margarida de l’Albi

La 29a Mostra Gastronòmica de les Garrigues ha servit enguany més de 1.400 menús, el que suposa un 12% més de mitjana per restaurant respecte l’any anterior. Aquests àpats s’han ofert en cinc restaurants de la comarca els caps de setmana i festius del 4 de novembre al 17 de desembre, amb l’oli d’oliva verge extra de la comarca com a protagonista.

Ahir dilluns, va tenir lloc el sopar de cloenda al restaurant Ca la Margarida de l’Albi, on es va fer balanç de l’edició d’enguany amb els restaurants i els representants del Consell Comarcal de les Garrigues. L’acte també va comptar amb l’assistència del vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Jordi Verdú.

Durant la cloenda, el president del Consell Comarcal, Antoni Villas, va agrair als restaurants la seva participació en el certamen culinari, que novament ha estat un èxit. De la mateixa manera, va assegurar que continuaran treballant per donar suport a la gastronomia de la comarca amb iniciatives com aquesta.

Per la seva part, el vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Jordi Verdú va agrair al Consell Comarcal l’organització de la XXIX Mostra i als restaurants per la seva implicació amb el territori i sobre tot per la dinamització i promoció dels productes de proximitat de les Garrigues que posen de relleu que la gran exquisidesa de la cuina garriguenca.

La Mostra Gastronòmica d’enguany ha comptat amb cinc restaurants de la comarca (Hostal Benet de les Borges Blanques, Masia les Garrigues de les Borges Blanques, Els Fogons de la Carme de Cervià de les Garrigues i El Sindicat de Tarrés), quatre dels quals han aconseguit ja el distintiu de qualitat “Restaurant Verge Extra” creat el 2021 pel Consell Comarcal de les Garrigues i que distingeix aquells establiments de restauració que aposten per l’oli d’oliva verge extra, pel producte local i tenen un clar compromís amb el territori. Aquest distintiu forma part de les accions del projecte de la Cadena de valor de l’oli a les Garrigues de suport a la gastronomia del territori que està desenvolupant el Consell Comarcal des del 2019.

Desplaça cap amunt