Juntament amb les Diputacions de de Castelló, Terol i de Girona per donar a conèixer “Bones pràctiques de gestió pública conjunta en (noves) economies”
Aquest dimarts, al Teatre Auditori de Salou, ha acollit la “Jornada Connect@: Talent i (noves) economies”, organitzada per la Diputació de Tarragona amb l’objectiu de donar a conèixer i posar en valor els programes que desenvolupen, en l’àmbit de l’Ocupació l’Emprenedoria, les entitats locals del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i del Baix Penedès per a la seva població.
En aquesta jornada la Diputació de Lleida, ha participat en la taula rodona Taula rodona “Bones pràctiques de gestió pública conjunta en “noves economies” juntament amb la Diputació de Castelló, la Diputació de Terol i la Diputació de Girona amb l’objectiu de donar a conèixer iniciatives d’èxit impulsades en cadascun d’aquests territoris.
En la seva intervenció, el director del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Ramon Boixadera ha explicat com la Diputació de Lleida està impulsant a través d’una agenda compartida una transformació del model econòmic com resposta al repte demogràfic i el desequilibri territorial, amb un 94% del total de municipis que no superen els 5.000 habitants. Una transformació en base a una visió de futur compartida que ha permès identificar unes oportunitats que s’han de fer efectives per assolir un model competitiu i sostenible d’economia verda, circular i altament digitalitzada, que reforci sectors estratègics i afavoreixi l’aparició de sectors emergents i nous models de negoci.
També ha explicat com amb la posada en marxa d’infraestructures i serveis a través de la Xarxa de Punts d’Atenció GLOBALleida, s’ofereixen serveis generals de suport a l’emprenedoria i l’empresa amb l’objectiu de garantir el desenvolupament i la competitivitat del nostre teixit empresarial i a l’hora retenir i atreure talent al territori. I ha destacat com a exemple de treball els hublabs ≈ CITs, que són els àmbits d’especialització que desenvolupa un territori concret com l’Energi HubLab a la Noguera.
Tanmateix, el director del CEI Balaguer i responsable del Punt d’Atenció GlobaLleida de La Noguera, Jaume Roca, ha explicat que com a punt de referencia de l’energia desenvolupen el projecte Energy HubLab basat en l’eficiència energètica i generació d’energies renovables com a factor de competitivitat territorial, deficiència en l’ús dels recursos i de contribució a la neutralitat climàtica, motor de desenvolupament d’un model energètic just, descentralitzat i compatible amb el desenvolupament dels altres àmbits estratègics.
En aquesta mateixa taula, per part de la Diputació de Castelló han participat Ana Belén Arzo, Cap de Servei de Promoció Econòmica i Relacions internacionals de la Paloma i Maite Bellés, sòcies fundadores deSomnia, serveis psicoeducatius. Pel que fa a la Diputació de Terol, han participat, Bárbara Cerdán i Jose Manuel Martín, agents d’ocupació i desenvolupament local; de la Diputació de Girona, han participat Mar Valencia, tècnica de comerç i la Carolina Carranza, Cap d’Àrea de Promoció Econòmica – Llagostera Activa – de l’Ajuntament de Llagostera, tots ells han explicat la seva experiència en els seus territoris.
La jornada amb l’objectiu de donar visibilitat a la comunitat emprenedora d’aquest territori ha comptat amb l’exposició de més d’una vintena d’experiències emprenedores i una trentena d’entitats del territori, on poder compartir contactes i fer sinergies.
Tanmateix, aquesta edició centrada en aprofundir en les “noves economies” com ara l’economia verda, la silver o la social, entre d’altres, s’ha donat a conèixer la importància de l’economia circular al territori i el seu impacte a curt i llarg termini, amb la participació de tres empreses que tenen l’economia circular com a valor clau del seu negoci.
I, com en edicions anteriors, s’ha organitzat un concurs de pitch entre les startups i empreses expositores a la jornada.