La Diputació porta el present i el futur de la gastronomia de Lleida al Gastronòmic Fòrum Barcelona

Amb la col·laboració dels consells comarcals, les DOP, les IGP, els xefs Xixo Castaño, del restaurant Malena de Gimenells, i Joel Castanyé, del restaurant La Boscana de Bellvís, així com els alumnes de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida

Sota l’eslògan “Cuinem el present i futur de la Gastronomia de Lleida” promouran els productes agroalimentaris de qualitat de les diferents comarques del territori lleidatà

La Diputació de Lleida participarà els dies, 6, 7 i 8 de novembre al Gastronòmic Fòrum Barcelona, amb els consells comarcals, les DOP i les IGP com a marca i garantia dels productes agroalimentaris de qualitat per promocionar la riquesa gastronòmica lleidatana.

La corporació referma per segon any el suport al sector agroalimentari, participant en aquest espai de referència nacional, amb l’objectiu de generar oportunitats de negoci, contactes i promoció. Així, comptarà amb un espai on les DOP i IGP sota l’eslògan ‘Cuinem el present i futur de la Gastronomia de Lleida’ promouran els productes agroalimentaris de qualitat de les diferents comarques del territori lleidatà.

Així, el present de la gastronomia lleidatana estarà representat per l’experiència dels xefs Xixo Castaño i Joel Castanyé, del restaurant Malena de Gimenells i, La Boscana de Bellvís, ambdós amb estrella Michelin, i el futur, amb la participació dels alumnes de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida Jordi Palou, Nil Albert, Helena Costa i Joan Picó. Tots ells, en ‘La cuina de l’espai Catalunya’ promocionaran la riquesa gastronòmica lleidatana amb l’elaboració i tast de diferents plats elaborats amb aquests productes de qualitat que  estaran marinats amb els vins guanyadors del concurs de la DO Costers del Segre.

‘La cuina de l’espai Catalunya’ és un espai compartit entre les diputacions de Barcelona, Lleida i Girona i l’empresa pública PRODECA (Promotora d’Exportacions Catalanes) amb l’objectiu d’incrementar la visibilitat i la promoció dels productes agroalimentaris catalans. Un equipament professional de 130 metres en què se celebraran 22 sessions de showcooking presentades pel cuiner Pep Nogué, director gastronòmic del Culinary Institute of Barcelona. Es tracta de sessions de cuina en directe en les quals el cuiner mostrarà, a través de les receptes escollides, la versatilitat del producte. Un espai que els productors utilitzaran també per presentar i explicar les característiques dels seus productes al públic assistent.

En el decurs del certamen, també es donarà a conèixer la xarxa ‘Aliments del territori i tu’, una app que té com objectiu promoure els productes locals i de proximitat i augmentar-ne la comercialització, posant en valor el sector agroalimentari del nostre territori, identificant els productes lleidatans en els establiments de distribució, i contribuint a la dinamització de l’economia local i a la creació d’ocupació en el sector agropecuari i agroalimentari.

Aquesta app, amb prop de 400 productors, té la funcionalitat de posar en contacte productors i consumidors donant a conèixer la localització i ubicació dels productes de qualitat, tenint una informació àmplia i detallada de l’oferta agroalimentària de les comarques de Lleida.

En aquest sentit, amb l’objectiu d’augmentar les descàrregues i consultes a l’app, s’organitzarà un sorteig de diversos lots de productes de qualitat de les comarques de Lleida.

El diputat i vicepresident de la Diputació de Lleida, Jordi Verdú, participarà en l’acte d’inauguració del certamen juntament amb el conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort, així com amb Pau Relat, president de Fira de Barcelona, i Josep Alcaraz, director del Gastronòmic Fòrum Barcelona.

Desplaça cap amunt