L’objectiu general de l’Oficina Acelera Pyme (OAP) Rural Demarcació de Lleida és impulsar l’adopció de tecnologies a Pimes, autònoms i emprenedors ubicats a municipis de menys de 20.000 habitants de la província de Lleida, mitjançant mecanismes i actuacions que, per una banda, acostin els serveis presencials a aquest efecte a totes les comarques i organitzacions empresarials territorials i que, de l’altra, afavoreixin específicament la digitalització bàsica, la innovació disruptiva i la transformació digital dels sectors econòmics estratègics del territori.

L’OAP-Rural Demarcació de Lleida vol donar resposta a les necessitats específiques del teixit empresarial ubicat fora de la capital de província. Per això planteja solucions en mobilitat que permetran ubicacions físiques a totes i cadascuna de les comarques (11 subseus), coordinades des d’una seu central, més una subseu específica per a la transformació digital de sectors estratègics.

Objectius específics de l’OAP-Rural Demarcació de Lleida :

• Impuls de la digitalització bàsica per a les Pimes i autònoms:

Facilitar que Pimes i autònoms ubicades a l’àmbit territorial d’actuació de l’OAP adoptin solucions de digitalització en els diversos àmbits que preveu el programa “Kit Digital” i, en el mitjà termini, assessorar els usuaris de l’OAP per tal que coneguin i implementin altres programes de digitalització bàsica que puguin ser del seu interès en el marc del Pla de Digitalització de Pimes 2021-2025 i d’altres iniciatives estratègiques d’àmbit local, regional, estatal o europeu.

• Foment de la innovació disruptiva a Pimes:

Donar a conèixer aquelles tecnologies disruptives que puguin ser d’interès a les pimes de l’àmbit territorial d’actuació de l’OAP, així com també potenciar iniciatives en curs com poden ser les àrees 5G. Dins del múltiple rang de tecnologies disruptives actuals, l’OAP es focalitzarà en: 5G,  Internet de les coses (IoT),  Blockchain,  Intel·ligència Artificial (AI),  Realitat Virtual (VR) i la Realitat Augmentada (AR).

• Transformació digital de sectors estratègics:

a) Comerç: Potenciar la digitalització de manera que el comerç local pugui donar resposta als nous hàbits de consum i que impactin en la transformació digital i sostenibilitat del propi establiment i/o en el seu model de negoci, afavorint la presència de petits comerciants a nous canals de posicionament i distribució.

b) Turisme: Apostar per l’adopció de tecnologies disruptives en els processos productius i en el desenvolupament de nous productes i serveis digitals, en la línia dels Programes de Turisme Digital previstos i en les mesures per impulsar la digitalització de les destinacions de la xarxa de Destinacions Turístic Intel·ligents (DTI).

c) Sector primari i agroindustrial: Donar suport al procés d’adaptació digital que s’estengui a tots els agents que formen part de la cadena de valor (agricultors i ramaders i les cooperatives, petites i mitjanes empreses de producció, transformació i comercialització).

Per això totes les actuacions i activitats de l’OAP-Rural Demarcació de Lleida estan orientades al conjunt de Pimes, autònoms i emprenedors ubicats a la província de Lleida, però fora de la capital. Exceptuant la ciutat de Lleida, la resta de municipis de la província no superen els 20.000 habitants (230 municipis d’un total de 231), i el 94% tenen menys de 5.000 habitants.

El projecte contempla solucions en mobilitat per assegurar la prestació de serveis presencials de l’oficina a tot el territori d’influència, mitjançant 12 subseus ubicades a cadascuna de les comarques, totes coordinades des d’una seu central. La corresponent a la comarca del Segrià s’ubicarà al Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida, on es concentra un ecosistema empresarial TIC de referencia en la transformació digital de sectors estratègics. La distribució de les seus és:

SEU CENTRALMUNICIPI
Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de LleidaLLEIDA
SUBSEUS COMARCALS 
Subseu Alta RibagorçaEl Pont de Suert
Subseu Alt UrgellLa Seu d’Urgell
Subseu GarriguesLes Borges Blanques
Subseu NogueraBalaguer
Subseu Pallars JussàTremp
Subseu Pallars SobiràSort
Subseu Pla d’UrgellBell-lloc d’Urgell
Subseu SegarraCervera
Subseu SegriàLleida (Parc Científic)
Subseu UrgellTàrrega
Subseu Vall d’AranVielha

  


Contacta amb nosaltres

Pots contactar amb nosaltres i fer-nos la teva consulta a través d’una de les següents vies:

  • Mitjançant el formulari de contacte
  • Presencialment o vídeo-reunió, en qualsevol de les nostres oficines Acelera Pyme Rural Demarcació de Lleida, amb cita prèvia. Els telèfons de contacte de les nostres oficines Punt Globalleida.
  • Demana Cita Prèvia

 

Urgell (Tàrrega)
Noguera (Balaguer)
Pla d’Urgell (Bell-lloc d’Urgell)
Garrigues (Borges Blanques)
Alt Urgell (La Seu d’Urgell)
Segarra (Cervera)
Solsonès  (Solsona)
Parc Agrobiotech – Lleida
Alta Ribagorça (Pont de Suert)
Pallars Jussà (Tremp)
Pallars Sobirà (Sort)
Vall d’Aran (Vielha e Mijaran)
Raül Òscar Cristóbal Gili
rcristobal@diputaciolleida.cat
697.569.273
Eugènia Antas Barranco
eantas@diputaciolleida.cat
697.567.810
Yolanda Simó Josa
ysimo@diputaciolleida.cat
697.567.703
Correu genèric:
oaprlleida@diputaciolleida.cat
973.23.03.93


  

  

Desplaça cap amunt