Talarn participa en la inauguració de la trobada anual dels CEEI d’Espanya recordant “la importància d’ajudar a posar en marxa una idea de negoci”

El president de la Diputació ho ha dit, aquest dimecres, a la jornada de tècnics dels CEEI espanyols, que se celebra a la Sala d’Actes del Palau de la Diputació els dies 25 i 26 d’octubre

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, i el president de l’Associació Nacional dels Centres Europeus d’Empreses i Innovació d’Espanya (ANCES), Álvaro Simón de Blas, han fet aquest dimecres la inauguració de les jornades de l’ANCE, que se celebraran a la Sala d’Actes del Palau de la Diputació els dies 25 i 26 d’octubre, i en la qual reuneix tots els CEEI o BIC de l’Estat espanyol. L’acte ha comptat també amb l’assistència del vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Jordi Verdú, i del director, Ramon Boixadera.

Talarn ha començat la seva intervenció afirmant que “per a nosaltres és bàsica la promoció d’empreses que comencen, facilitant-los els primers passos, i és important que siguem capaços d’ajudar a no frustrar la creativitat i la il·lusió de posar en marxa una idea de negoci”.

Ha recordat que “l’experiència, almenys la que tenim a la Diputació de Lleida a través de la xarxa dels CEEI i GlobaLleida, és que les start-ups que s’incuben aquí es fan grans gràcies a la interacció amb el seu entorn, i això és la clau per generar oportunitats a les nostres comarques”.

Finalment, ha assegurat que “per mi, el vostre principal valor és el de difondre l’orgull de crear una proposta local que expandeixi la seva capacitat de negoci sense perdre els seus orígens”.

Per la seva part, el president de l’Associació Nacional dels Centres Europeus d’Empreses i Innovació d’Espanya (ANCES), Álvaro Simón de Blas, ha destacat la importància de trobades com la que avui s’inicia a Lleida. “En primer lloc perquè dona l’oportunitat als 34 CEEI d’arreu de l’estat de compartir experiències especialment pel que fa al suport i l’acompanyament a les empreses emprenedores, principalment durant els seus primers anys de vida”. En aquest sentit, Simón de Blas ha recordat que l’any 2022 els diferents CEII d’arreu de l’estat van acollir el naixement de 1500 empreses les quals van donar ocupació a 4100 persones.

Destacades personalitats del món de l’empresa i l’emprenedoria participaran en aquestes jornades de tècnics, on els principals objectius són el de donar a conèixer i intercanviar metodologies i diferents formes de treball, per gestionar els respectius vivers d’empresa.

Està prevista l’assistència de 54 tècnics d’una trentena de CEEI d’Espanya.

Desplaça cap amunt