Jornada de Sostenibilitat: Reptes 2030. Caminant cap a una producció agroalimentària justa i sostenible

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) va organitzar, en el marc del PECT AgroBioFood b. Ponent, una jornada de sostenibilitat que va permetrer compartir el punt de vista de l’administració, les experiències de cooperatives i empreses agroalimentàries de la zona i tractar sobre les diferents eines disponibles pel diagnòstic del nivell de sostenibilitat de les cooperatives, empreses i explotacions agro-ramaderes.

Una jornada desenvolupada en format dual, de forma presencial al Palau de la Diputació de Lleida, i a través de la Plataforma Zoom.

L’acte es va iniciar amb la benvinguda per part del responsable de R+D+I de la FCAC, Antoni Galceran, i del vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Carles Gibert.

Tot seguit, des de la Diputació de Lleida, que porta a terme la coordinació del PECT, es va presentar el Projecte AgroBioFood b. Ponent.

Així mateix, es van posar de manifest els mecanismes d’aquest procés de transformació que exigeix emmarcar els nostres processos productius dins dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) 2030, realitzar tots els re-ajustos necessaris a l’estructura productiva del territori i fer més sostenible la nostra producció agrícola i ramadera.

Des de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), es va destacar que cal aprofitar els avantatges que, en l’àmbit de la bioeconomia circular, tenim com a sector primari per fer les nostres cooperatives, empreses i explotacions més rendibles i alhora més sostenibles, des del punt de vista social agroambiental i econòmic.

Podeu veure la gravació de la jornada a través d’aquest link:

_